30 may 2014, 16:31 Moldovan reality views 11432
Problema curselor aeriene spre Moscova şi Sankt Petersburg a fost rezolvată
Photo: airport.md
30 may 2014, 16:31 Moldovan reality views 11432

Problema curselor aeriene spre Moscova şi Sankt Petersburg a fost rezolvată

Compania aeriană Air Moldova a rezolvat problema legată de zborurile avioanelor sale spre Moscova şi Sankt Petersburg. Surse din companie au comunicat agenţiei "Infotag" că doar avionul de dimineaţă spre Moscova, pe 29 mai, a decolat cu o întîrziere de şapte ore. Cursa de seară, ca şi cele următore, au fost operate conform orarului. Aeronava spre Sankt Petersburg, care urma să decoleze vineri la ora 7.00, va pleca la 13.00, alte întîrzieri nu se planifică.

Joi, Air Moldova anunţase că au loc unele devieri în orarul curselor, începînd cu 29 mai. Conform comunicatului, cursele Chişinău-Moscova şi Moscova-Chişinău, Chişinău-Sankt Petersburg şi Sankt Petersburg-Chişinău vor fi operate cu întîrzieri. Compania a motivat acest fapt prin refuzul autorităţilor aviatice din Rusia de a permite executarea curselor respective cu unele avioane ce aparţin companiei Air Moldova. Compania moldovenească de stat a refuzat să ofere alte detalii.

Totodată, surse din Autoritatea Aeronautică Civilă au declarat pentru "Infotag" că problema apăruse din vina companiei Air Moldova, care nu dispune de aeronave suficiente pentru operarea tuturor curselor. În această situație au fost închiriate în România două avioane McDonnell Douglas, cu care urmau să fie executate cursele spre Moscova şi Sankt Petersburg. Dar autorităţile de aviaţie civilă din Rusia, ca şi o serie de ţări din Europa, nu au autorizat zborurile cu aceste nave, retrase din producţie după ce McDonnell Douglas a fost absorbit de concernul Boeing.

Conform aceloraşi surse, problema a putut fi rezolvată. Avioanele închiriate McDonnell Douglas vor executa curse spre Istanbul, iar cele spre Moscova şi Sankt Petersburg vor fi operate, ca şi mai înainte, cu aeronave de tip A320.

Source: infotag.md

Keywords:

aeroport , avion , Moldova , Rusia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1662
Populația:
1295 locuitori

Vadul-Leca este un sat din cadrul comunei Căzăneşti, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 35 km de orașul Telenești şi la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Vadul–Leca a fost menționat documentar în anul 1662.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.