17 april 2014, 14:39 Moldovan reality views 7724
Registrul electronic al alegătorilor va fi implementat la următorul scrutin
Photo: gov.md
17 april 2014, 14:39 Moldovan reality views 7724

Registrul electronic al alegătorilor va fi implementat la următorul scrutin

Registrul electronic al alegătorilor va fi implementat la viitoarele alegeri parlamentare, care ar urma să aibă loc la sfîrşitul anului curent. Acest lucru este stabilit într-un proiect de lege adoptat astăzi de Parlament în lectura a doua, comunică MOLDPRES.

Proiectul prevede modificarea Codului electoral şi a fost înaintat de un grup de deputaţi din fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

Registrul electronic reprezintă un sistem informaţional unic integrat de evidenţă a alegătorilor din R. Moldova. Astfel, cetăţenii cu drept de vot se vor putea înregistra la secţiile de votare în ziua alegerilor prin introducerea în sistem a codului personal.

Reprezentanţii Comisiei Electorale Centrale au declarat anterior că implementarea Registrului electronic la alegeri va exclude votarea multiplă.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1455
Populația:
4497 locuitori

Budeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Văduleni și Budeşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4497 de oameni. Satul Budești a fost menționat documentar în anul 1455.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.