04 january 2014, 17:16 Moldovan reality views 9968
Canada va deschide o misiune diplomatică la Chişinău
Photo: trm.md
04 january 2014, 17:16 Moldovan reality views 9968

Canada va deschide o misiune diplomatică la Chişinău

Intensificarea relaţiilor bilaterale moldo-canadiene, deschiderea unei reprezentanţe diplomatice a Ottawei la Chişinău şi atragerea investiţiilor în economia Republicii Moldova au fost principalele teme de discuţie abordate de premierul Iurie Leancă şi şeful diplomaţiei canadiene John Baird, în cadrul unei întrevederi care a avut loc astăzi, la Guvern.

„Deschiderea unei ambasade a Canadei la Chișinău ar face mai ușoară viața moldovenilor care au emigrat în Canada, dar și a rudelor rămase în Republica Moldova. De asemenea, acesta va fi un factor important în atragerea investițiilor canadiene în economia Republicii Moldova", a spus Iurie Leancă.

Prim-ministrul a vorbit despre reformele aplicate în domeniul justiției, eforturile Guvernului de a diversifica sursele de energie electrică și agenda europeană. Iurie Leancă a menționat creșterea economică de aproape 9%, înregistrată pe parcursul anului 2013, măsurile luate în vederea atragerii investițiilor străine și creșterea exporturilor produselor moldovenești.

La rîndul său, John Baird a remarcat progresele înregistrate de țara noastră pe parcursul ultimilor patru ani și a menționat că, Ottawa sprijină integritatea teritorială a Republicii Moldova. Ministrul canadian a mai spus că țara sa va sprijini Republica Moldova, inclusiv prin direcționarea investițiilor în economia țării noastre.

În cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului Igor Corman, John Baird a declarat că vizita sa în țara noastră reprezintă un semnal de sprijin pentru aspirațiile europene ale autorităților și cetățenilor moldoveni.

John Baird este primul ministru al Afacerilor Externe al Canadei care a efectuat o vizită în Republica Moldova.

Source: trm.md

Keywords:

Canada , Moldova , diplomatia , migratie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2171 locuitori

Zîmbreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zîmbreni și Găureni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Ialoveni și la 30 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2171 de oameni. Satul Zîmbreni a fost menționat documentar în anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.