19 february 2014, 10:17 Moldovan reality views 13821
Moldovagaz: Deprecierea leului poate duce la revizuirea tarifului la gaze
Photo: tv7.md
19 february 2014, 10:17 Moldovan reality views 13821

Moldovagaz: Deprecierea leului poate duce la revizuirea tarifului la gaze

Deprecierea leului poate aduce in scurt timp si primele scumpiri. Reprezentantii MoldovaGaz nu exclud ca ar putea cere Agentiei Nationale pentru Reglementare in Energetica revizuirea tarifelor la gazele naturale. Asta in conditiile in care in ultimele 3 luni, dolarul american a crescut cu aproape un leu.

Iacob Cazacu, Vicepreşedinte al Consiliului de Administrare al S.A. ”Moldovagaz”: «Moldovagaz se achita pentru procurarea gazelor in dolari. Daca dolarul nu se stabilizeaza o sa fie problemе».

Reprezentanții Moldovagaz sustin ca deocamdata nu a fost discutata posibilitatea majorarii tarifelor la gazele naturale, dar nu este exclusa aceasta posibilitatea pe viitor. Asta din motiv ca la momentul stabilirii tarifului in lei s-a operat cu un curs de 11 lei si 90 de bani pentru un dolar. Astazi insa, dolarul American valora 13 lei si 49 de bani.

Iacob Cazacu, Vicepreşedinte al Consiliului de Administrare al S.A. ”Moldovagaz”: «O sa pregatim toate calculele si o sa le prezentam la agentie. (ANRE) Datoria la noi e calculate in dolari Moldovagaz fata de Gazprom, dar in Moldova e trecuta in lei pe cursul oficial al BNM. La noi in tarif cursul e de 11,9 lei».

In prezent, Moldova importa gazele naturale rusesti la pretul de 365 de dolari pentru o mie de metri cubi.

Source: tv7.md

Keywords:

preţ , gaz , leu , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populaţia:
1458 locuitori

Cuizăuca este un sat şi comună din raionul Rezina. Este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanţă de 27 km de oraşul Rezina şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1458 de oameni. Este menţionat documentar la 25 februarie 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.