16 february 2014, 12:10 Moldovan reality views 15400
16 february 2014, 12:10 Moldovan reality views 15400

Garanţiile financiare la frontiera cu Ucraina sînt solicitate în mod selectiv


Foto: 1prime.ru

Exigenţele introduse recent de către autorităţile ucrainene la frontiera cu Ucraina se aplică selectiv şi nu au menirea de a crea obstacole suplimentare în calea deplasării libere a cetăţenilor. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul unei noi runde de consultări bilaterale moldo-ucrainene de către diplomaţi ucraineni.

Delegaţia moldovenească a fost condusă de către şeful-adjunct al Direcţiei Generale Afaceri Consulare, Violeta Agrici, iar delegaţia ucraineană – de către directorul Departamentului Serviciului Consular, Andrei Sibiga.

Diplomații ucraineni au declarat că noile măsuri aplicate la frontiera moldo-ucraineană sînt concepute ca o măsură de prevenire a infracţiunilor transfrontaliere.

În cadrul consultărilor au mai fost abordate o serie întreagă de chestiuni actuale cu caracter consular de pe agenda relațiilor bilaterale, în particular vizînd apărarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor celor două ţări, dezvoltarea interacţiunii dintre misiunile consulare şi instituţiile de resort, precum şi consolidarea bazei juridice în sfera consulară.

Părţile au convenit să perfecţioneze mecanismele de cooperare în vederea soluţionării cît mai rapide şi adecvate a problemelor existente în contextul problemelor cu care se confruntă cetăţenii moldoveni şi ucraineni la trecerea frontierei de stat prin punctele de control, precum şi în timpul şederii lor pe teritoriul Republicii Moldova şi Ucrainei.

Străinilor care traversează frontiera cu Ucraina li se cere să prezinte dovada deţinerii surselor de întreţinere, echivalentul a 350 de euro.

Source: trm.md

Keywords:

Moldova , Ucraina , frontiera

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1756
Populația:
3420 locuitori

Nicoreni este un sat şi comună din raionul Drochia. Nicoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Drochia și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3420 de oameni. Satul Nicoreni a fost menționat documentar în anul 1756.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.