02 august 2014, 09:04 Moldovan reality views 7669
02 august 2014, 09:04 Moldovan reality views 7669

Situaţia Liceului “Lucian Blaga” din Tiraspol rămîne incertă


 Foto: moldpres.md

Situaţia Liceului “Lucian Blaga” din Tiraspol rămîne incertă după reţinerea de la mijlocul săptămînii curente a directorului şi a altor doi angajaţi ai instituţiei de către reprezentanţi ai structurilor din stînga Nistrului. Profesorii nu şi-au primit salariile pentru luna ianuarie, iar conducerea instituţiei riscă o amendă de pînă la 100 de mii de lei, comunică MOLDPRES.

Ion Iovcev, directorul Liceului, a declarat astăzi la o conferinţă de presă că în timpul reţinerii de miercuri, 5 februarie, pe lîngă banii destinaţi salariilor profesorilor, i-a fost confiscată şi ştampila instituţiei. În aceste condiţii, directorul spune că nu ştie cînd profesorii îşi vor putea primi salariile.

Pe lîngă asta, conducerea liceului riscă o amendă de pînă la 100 de mii de lei. Potrivit lui Iovcev, chiar dacă presiunile asupra liceului s-au intensificat în ultimele trei luni, nici un părinte nu şi-a transferat copii în alte instituţii.

Directorul Liceului consideră că presiunile care au loc în ultima perioadă în stînga Nistrului sînt determinate de parafarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Ion Iovcev şi alţi doi angajaţi ai Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol au fost reţinuţi miercuri, 5 februarie, lîngă localitatea Parcani de către reprezentanţi ai unor structuri din regiunea transnistreană. Acestora le-au fost confiscate maşina în care se aflau, ştampila instituţiei, telefoanele mobile personale şi peste 114 mii de lei, bani care erau destinaţi pentru achitarea salariilor profesorilor liceului.

Ieri, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care solicită autorităţilor din stînga Nistrului să respecte dreptul la educaţie al elevilor şi să înceteze orice presiune asupra şcolilor cu predare în limba română din regiune, notează MOLDPRES.

Keywords:

liceu , Tiraspol , studii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
1473 locuitori

Iliciovca este un sat și comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Maiscoe și Iliciovca. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Floreşti şi la 151 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1473 de oameni. Satul Iliciovca a fost menționat documentar în anul 1888 cu denumirea Nicolaevca.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.