22 january 2014, 12:14 Moldovan reality views 7256
Chiciura a prăbuşit  268 de copaci în Chișinău
Photo: ipn.md
22 january 2014, 12:14 Moldovan reality views 7256

Chiciura a prăbuşit 268 de copaci în Chișinău

De luni dimineaţa, de cînd s-a depus chiciura, şi pînă în seara acestei zile, 21 ianuarie, în capitală 268 de copaci au cedat sub presiunea gheţii. Crengile rupte au avariat 26 de maşini parcate sub arbori, transmite IPN.

Şeful de la Spaţii Verzi, Eliferii Haruţa, a îndemnat şoferii să nu parcheze sub copaci. Cheltuielile pentru reparaţia maşinilor avariate sunt suportate de către proprietari sau eventual de companiile de asigurări. Municipalitatea nu poartă nicio răspundere.

În seara zilei de luni, o creangă care a cedat sub presiunea gheţii a lovit o femeie. Victima a suportat un traumatism cranio-cerebral sever şi a fost operată de urgenţă. După intervenţia chirurgicală, femeia a intrat în comă şi este la reanimare.

Potrivit ofiţerului de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, 98 de localităţi din 10 raioane rămîn în  totalitate sau parţial fără lumină.

Source: ipn.md

Keywords:

pagube , gheata , Moldova , avertizare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
397 locuitori

Şalvirii Noi este un sat din cadrul comunei Palanca, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Drochia și la 191 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 397 de oameni. Satul Şalvirii Noi a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.