31 december 2013, 14:20 Moldovan reality views 9844
31 december 2013, 14:20 Moldovan reality views 9844

R. Moldova va acorda 28 de burse de excelenţă şi nominale pentru doctoranzi

Foto: moldpres.md

Executivul oferă 20 de burse de excelenţă, în mărime de 2500 de lei fiecare, şi opt burse nominale a cîte 2000 de lei, pentru anul viitor. Banii vor fi alocaţi din bugetul de stat, informează MOLDPRES citînd Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului.

Beneficiarii au fost selectaţi în baza unui concurs anunţat pe site-ul AŞM din luna septembrie. În plus, în adresa instituţiilor cu activitate de doctorat a fost expediată o circulară, prin care s-a anunţat despre începerea concursului.

În total, au fost depuse 38 de dosare: 27 pentru bursa de excelenţă şi 11 pentru bursa nominală. Prioritate au avut candidaţii cu media mai mare la examenele de doctorat, cei care au publicaţii în reviste internaţionale şi naţionale, sînt autori ai brevetelor de invenţie, ai manualelor ştiinţifico-didactice, participă cu rapoarte şi comunicări la conferinţe naţionale şi internaţionale, sînt posesori de diplome.

Concursul se organizează pentru a motiva doctoranzii să efectueze cercetări care să fie aplicate, să publice rezultatele ştiinţifice, în condiţiile în care bursa obişnuită constituie între 700 şi 850 de lei. Adică, bursa unui doctorand de la anul I este mai mică decît a unui masterand, care constituie 720 de lei.

În total, în ţara noastră sînt aproape 1400 de doctoranzi.

Source: moldpres.md

Keywords:

bursa , studii , guvern

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XVIII-lea
Populația:
1333 locuitori

Albota de Sus este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Albota de Sus, Sofievca și Roşiţa. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1333 de oameni. Satul Albota de Sus a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.