24 december 2013, 12:44 Moldovan reality views 16370
24 december 2013, 12:44 Moldovan reality views 16370

Șampania „Cricova Grand Vintage” a cîștigat medalia de argint la „Efervescente Du Monde 2013” din Franța



Avem cu ce ne mîndri! Liderul vinificatorilor autohtoni, combinatul „Cricova", a adus Moldovei o medalie de argint la una dintre cele mai prestigioase competiții internaționale. Este vorba de șampania „Cricova Grand Vintage", care s-a situat pe locul doi în cadrul celei de-a 11-a ediții a concursului celor mai bune vinuri spumante „Efervescente du Monde 2013" din Franța.

Concursul a reunit 28 de țări și peste 600 de probe de vinuri spumante, iar selecția experților a fost una minuțioasă. Republica Moldova a participat cu o singură mostră de șampanie, care a reușit din prima să ia argintul.

Valentin Bodiul, Director General „CRICOVA" S.A.: «Într-adevăr, să obții locul doi la concursul internațional care se petrece în inima vinificației mondiale, cum este Franța, unde s-a petrecut concursul acesta, nu e ușor. Medalia de argint, care este primită de Cricova, eu cred că este valoare și a țării».

Vinul participant în concurs a fost un spumant clasic „Grand Vintage" alb brut, produs din struguri selecți de soi Pinot Noir și recoltați pe propriile plantații din zona de centru a Moldovei și cu maturare de 5 ani.

Ion Prida, Doctor Oenolog: «Dacă Moldova, care produce în jur de un procent de vin spumant clasic, a primit o asemenea apreciere, înseamnă că ceea ce avem noi în pahar e un vin spumant, o șampanie care prezintă valoare».

Boris Găină, Academician: «Sunt astăzi bucuros pentru cadoul pe care ni l-a făcut Cricova nouă. După atîția ani de activitate și colaborare cu ei, în plan mondial noi am primit o distincție pentru care ne invidiază cei mai buni și mai performanți producători de șampanie».

O altă noutate a combinatului „Cricova" sînt lansarea a trei vinuri spumante extra brut. „Blanc de Blancs", „Blanc de Noir" și „Rose Sauvage" sînt produse de calitate europeană care pot fi găsite deja în rețeaua de comerț.

Source: tv7.md

Keywords:

vin , Moldova , medalie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1767
Populația:
493 locuitori

Troiţa Nouă este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Anenii Noi și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Satul Troiţa Nouă a fost menționat documentar în anul 1767.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.