12 december 2013, 16:16 Moldovan reality views 4612
12 december 2013, 16:16 Moldovan reality views 4612

Austria va oferi 450 mii de euro pentru consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului


Foto: tv7.md

Consiliul Europei (CE) lansează, cu suportul financiar al Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (CAD), un proiect pentru instituirea dialogului continuu între societatea civilă, mass-media şi factorii decizionali de pe malurile rîului Nistru şi sporirea conştientizării standardelor europene şi internaţionale în regiune.

După cum au comunicat pentru agenţia „Infotag" organizatorii proiectului, acesta are un buget de 450 de mii de euro, oferiţi de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) şi va fi implementat pînă în septembrie 2014. Proiectul are loc în cadrul programului „Măsuri de consolidare a încrederii între malurile rîului Nistru".

„Austria a preluat preşedinţia Consiliului Europei în 2013 pînă în 2014, avînd ca priorităţi societatea civilă şi mass-media. Fiind o ţară neutră, cu tradiţii în consolidarea încrederii şi prevenirea conflictelor, credem că Consiliul Europei poate contribui, prin intermediul acestui proiect, la crearea unui mediu mai deschis şi cooperant între malurile Nistrului", a declarat Gerhard Schaumberger, şeful Biroului de Coordonare pentru Cooperare Tehnică a Ambasadei Austriei la Chişinău.

În cadrul proiectului sînt prevăzute o serie de traininguri, seminare şi vizite de studiu, menite să îi ajute pe jurnalişti să-şi perfecţioneze abilităţile în reflectarea obiectivă a subiectelor de interes public. Profesioniştii din mass-media vor învăţa experienţa internaţională şi bunele practici în realizarea emisiunilor radio de interes public şi a articolelor multimedia şi vor produce materiale jurnalistice comune.

De asemenea, vor avea loc un şir de evenimente, cu participarea reprezentanţilor ONG-urilor şi a administraţiei publice locale de pe ambele maluri ale Nistrului, care vor aborda tema participării organizaţiilor obşteşti în procesul de luare a deciziilor.

Source: tv7.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XVIII-lea
Populația:
1333 locuitori

Albota de Sus este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Albota de Sus, Sofievca și Roşiţa. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1333 de oameni. Satul Albota de Sus a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.