12 february 2013, 12:22 Moldovan reality views 5663
12 february 2013, 12:22 Moldovan reality views 5663

Textul Acordului de Asociere RM-UE va fi făcut public pe 3 decembrie


Foto: trm.md

Textul Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, care a fost parafat la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, va fi făcut public, marţi, 3 decembrie. Declaraţia aparţine premierului Iurie Leancă şi a fost făcută în cadrul unei ediţii speciale la Moldova 1.

“Marți vom face publice textele acordurilor și de miercuri vom începe o comunicare intensă, în special, în ceea ce ține de prevederile acestor documente”, a spus Iurie Leancă.

Potrivit premierului, Acordul de Asociere prevede avantaje colosale atît pentru agenții economici, cît şi pentru toţi cetățenii Republicii Moldova. Premierul a ținut să puncteze că de beneficiile Acordului de Liber Schimb cu UE se vor bucura cetățenii din dreapta Nistrului, dar și cei din regiunea transnistreană. “Există multe discuții și speculații, dar analizele făcute de experții străini arată că Zona de Liber Schimb este extrem de benefică nu doar pentru malul drept al Nistrului, dar și pentru cel stîng”, a declarat Iurie Leancă.

În cadrul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, desfășurat în perioada 28-29 noiembrie, Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere cu UE, care îl include și pe cel de Liber Schimb.

Comuniștii au protestat anterior de mai multe ori, exprimîndu-și indignarea că „nici deputații PCRM, dar nici societatea civilă nu a fost informată cu privire la documentele semnate la Vilnius”.

Source: trm.md

Keywords:

acord , UE , Moldova , documente

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
1528 locuitori

Ghindeşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghindeşti, Hîrtop, Tîra, loc. st. cf. Ţîra. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1528 locuitori. Satul Ghindești a fost menționat documentar în anul 1661.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.