Go to section: Children
16 november 2016, 16:00 Children views 10899
Influența nefastă a calculatorului asupra copiilor (Video)
16 november 2016, 16:00 Children views 10899

Influența nefastă a calculatorului asupra copiilor (Video)

S-a dovedit că statul pe internet ore în șir dăunează grav sănătății atît adulților, cît și copiilor. Influența lumii virtuale este una cît se poate de nocivă la nivel psihic, dar și fizic.

În cadrul unei conferințe de presă organizate de grupul academic J-143 de la Universitatea de Stat din Moldova, psihologul Aliona Paladi a menționat că statul în fața ecranului calculatorului sau al televizorului dăunează foarte grav sănătății copiilor și adulților. Starea de oboseală indiferent de vîrstă, starea de frustrare, afectarea proceselor cognitive, nedezvoltarea neuronilor, micșorarea capacității de concentrare, creșterea vulnerabilității la bolile psihice, schimbarea comportamentului, senzația de „ochi uscat", sedentarismul, obezitatea sau anorexia, lipsa de empatie – toate acestea sînt consecințele statului în fața calculatorului timp îndelungat.

Persoana care navighează pe internet mai mult de patru ore pe zi se consideră o persoană dependentă de lumea virtuală. „Foarte multă informație de pe internet este nefolositoare și dăunătoare", susține psihologul Aliona Paladi.

Pentru a nu se ajunge la consecințe negative, Aliona Paladi a propus unele soluții: scoaterea calculatorului din odaia copilului; înlocuirea activității la calculator cu activitățile preferate ale copilului: dansuri, înot, fotbal etc., folosirea metodei recompenselor; monitorizarea și planificarea timpului; cît mai multă comunicare între părinți și copii și, în ultimă instanță, apelarea la tratarea prin terapii.

Totuși se poate constata cu regret că părinții le permit copiilor să stea ore în șir la calculator pentru că le este mai ușor să se ocupe de treburile personale decît să le găsească o ocupație mai utilă.

„Nu sînt de acord cu interzicerea accesului la internet. Consider că internetul este nu doar un mod de relaxare, dar și un loc unde se pot întîlni lucruri necesare: cărți, informații pentru școală etc.", și-a exprimat opinia un părinte.

Reamintim că informații interesante pentru copii de 1-6 ani7-12 ani13-16 ani, despre Internetul și copiiiHoroscopul pentru copii și ABC-ul creşterii copiilor pot fi găsite la compartimentul "Copiilor" al proiectului moldovenii.md.

 

Source: www.noi.md

Keywords:

copii , calculator , parinti , sanatate

Comments

 (1)
  • #6 Jayden Reply Quote selected
    Computers  add other health problems to the mix, however. Constant use of the  keyboard  and mouse. www.gethomeworkonline.com/write-my-college-essay href=" "> <a the Write the Paper For the My Me </a> Can cause hand  injuries, tendinitis, back problems and carpal tunnel syndrome.


 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
38 locuitori

Balinţii Noi este un sat din cadrul comunei Iarova, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 186 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 38 de locuitori. Satul Balinții Noi a fost menționat documentar în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.