Go to section: Children
11 june 2016, 11:20 Children views 7707
Moldova turistică, descrisă prin prisma elevilor (Foto)
11 june 2016, 11:20 Children views 7707

Moldova turistică, descrisă prin prisma elevilor (Foto)

Invitație turistică la cules struguri, la gătit și degustat bucate tradiționale, la muzeul satului sau o vizită la Moș Ion, care are cel mai bătrîn cal din localitate – acestea și alte activități interesante au fost propuse de către elevi, în lucrările prezentate la etapa republicană a Concursului turistic „Pomul vieţii – Moldova-25". În perioada 1-2 noiembrie curent membrii juriului s-au întrunit în ședință pentru a stabili învingătorii competiției.

Concursul se desfășoară în contextul marcării a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, fiind organizat de Ministerul Educaţiei și Agenţia Turismului a Republicii Moldova, în parteneriat cu "Teleradio-Moldova" și organele locale de specialitate în domeniul învățămîntului şi turismului.

După cum a informat viceministrul educației Elena Cernei, la etapa regională au participat 172 de lucrări ale elevilor din clasele IX-XII din toate raioanele țării. Tinerii au elaborat invitaţii de a vizita localitatea lor şi destinaţiile turistice locale, descriind cît mai atrăgător și convingător obiectivele turistice. Pentru marele premiu, la etapa republicană au concurat 47 de lucrări.

„Este îmbucurător faptul că elevii s-au implicat activ, dînd dovadă de ingeniozitate și străduindu-se să identifice locuri și lucruri inedite, specifice, care le pun în valoare localitatea. Cele mai reușite invitații vor fi premiate și incluse într-o publicație ce va prezenta Moldova turistică descrisă prin prisma copiilor", a spus Elena Cernei.

Învingătorii Concursului "Pomul vieţii – Moldova-25" vor fi premiați la mijlocul lunii noiembrie, în cadrul unei ceremonii solemne, în or. Ialoveni, localitate ce a fost desemnată "Capitala Tineretului – 2016".

Source: diez.md

Keywords:

Moldova , turism , elevi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
296 locuitori

Huzun este un sat din cadrul comunei Micleuşeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Strășeni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 296 de oameni. Satul Huzun a fost menționat documentar în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.