Go to section: Children
26 september 2016, 15:00 Children views 7582
Centrele care oferă programe After School
26 september 2016, 15:00 Children views 7582

Centrele care oferă programe After School

Ce face copilul meu după școală? Cu siguranță aceasta este una dintre întrebările pe care vi le adresați atunci când sunteți la serviciu. Dat fiind faptul că aveți un program încărcat, nu reușiți întotdeauna să vă preluați copilul de la școală și să-l ajutați/supravegheați la efectuarea temelor pentru acasă. În plus, ați vrea ca piciul să-și dezvolte abilitățile creative, să practice sportul sau să meargă la ore de muzică, dar iarăși — timpul vă presează...

O soluție în acest sens ar fi programul after school, care, deși reprezintă o inovație pentru țara noastră, deja face parte din lista serviciilor oferite de mai multe centre educaționale din capitală. Programul este destinat copiilor claselor I-IV, prevede atât acordarea unui suport profesionist la efectuarea temelor pentru acasă, cât și implicarea copiilor în variate activități.

Recomandări utile în alegerea unui program after school potrivit copilului:

  • Ghidați-vă după pasiunile și aptitudinile copilului. De exemplu, dacă ați observat că copilului îi place să picteze sau se interesează de anumite jocuri intelectuale, căutați un program after school care să-i ofere posibilitatea să-și dezvolte talentul. Mai mult chiar, ați putea întocmi împreună cu copilul o listă de activități pe care ar prefera să le facă piciul după școală.
  • Aflați cîți copii sunt în grupă, dar și cîți pedagogi îi călăuzesc la efectuarea temelor.
  • Interesați-vă dacă copilul va putea lua prînzul și o gustare în timpul aflării sale la centru.
  • Nu treceți cu vederea studierea unei limbi străine în cadrul programului, de preferat acea limbă pe care o învață copilul la școală. Astfel, își va aprofunda cunoștințele, obținînd cunoștințele lingvistice necesare.
  • Dacă nu dispuneți de timp pentru a însoți copilul pînă la centru, ați putea oferi prioritate centrelor care propun serviciul de preluare a copiilor de la școală.
  • După ce faceți alegerea, nu plătiți abonamentul pînă nu vă asigurați că ați ales varianta cea mai potrivită copilului dvs. Ați putea solicita o zi de probă, astfel veți putea cu certitudine ști dacă este programul after school de care aveți nevoie.

Lista centrelor educaționale din Chișinău care desfășoară programe after school:

FasTracKids

After School — program pentru elevii mici. Elevii reușesc să se relaxeze după programul școlar; să-și facă temele pentru acasă, dar și să învețe lucruri noi, să-și aprofundeze cunoștințele și să efectueze activități în limba engleză; să creeze etc.

Program: 13:00-18:00.
Grupe: 10-14 copii.
Predare: Grupe cu predare în limbile română și rusă.
Preț: 1800 de lei.

Miriam

Supravegherea efectuării temelor pentru acasă, jocuri de logică, jocuri dinamice și alte tipuri de jocuri de captare a atenției și a memoriei. O oră este destinată lucrului manual, în cadrul căreia copiii acumulează anumite abilități creative, se relaxează. Copiii beneficiază de o gustare și condiții de studii perfecte. Program destinat copiilor de 7-11 ani (clasa a 2-a - a 4-a).

Program: 14:00-18:00.
Grupe: maxim 10 copii.
Predare: în limba română.
Preț: 1700 de lei/lună sau 2360 lei/lună — abonamentul Albinuța.

Elitex

Programul Afterschool se adresează copiilor din ciclul primar (clasele I – IV), care învață la liceele din proximitatea "Elitex" și vine în completarea programului școlar cu o ofertă atractivă de consolidare a cunoștințelor acumulate, de dobândire de noi cunoștințe și de petrecere a timpului liber. Programaul include cinci cluburi de interese: mâini dibace, matematica distractivă, club francez, english club, tainele comunicării. Totodată — jocuri dinamice în aer liber.

Program: luni-vineri, 13:00-17:00.
Alimentație: copiilor li se propune prânzul și o gustare.
Grupe: maxim 16 persoane.
Predare: Program destinat copiilor care studiază în școlile cu predare în limba română.
Preț: 100 de euro (inclusiv masa de prânz și gustarea).

Elite Academia

Meditații pentru elevii claselor primare. Copiii își pregătesc temele pentru acasă la disciplinele de bază. Elevii sunt supravegheați de un pedagog, care le acordă sprijin în caz de necesitate. Meditațiile au loc în grup.

Program: 15:00-17:00.
Grupe: grupuri mici, 2-4 persoane.
Preț: 35 lei/ora.

Voinicei

Efectuarea temelor pentru acasă sub supravegherea unui pedagog. Activitățile au loc în grupuri mici.

Program: Copilul se poate afla la centru în intervalul orelor 12:00-17:00.
Grupe: mici, maximum 5 copii.
Predare: limba română.
Preț: 35 de lei/ora.

Excellence

Program pentru micii școlari (clasa I-IV) la centrul educațional "Excellence". Completarea învățământului obligatoriu de stat în scopul îmbunătățirii performanțelor școlare (pregătirea temelor pentru acasă).

Program: luni-vineri — 15:00-17:15, sâmbătă — 11:00-13:00.
Predare: grupe cu predare în limba română și rusă.
Preț: 50 de lei/ora.

Clubul Copiilor "Spiridușii"

Copiii de vîrstă școlară mică îndeplinesc temele pentru acasă sub supravegherea pedagogului. În caz de neclarități, primește consultație la tema curentă. Pedagogul monitorizează procesul de efectuare a temelor și formează lista temelor ce necesită recuperare. La solicitarea părinților, orele individuale de recuperare pot fi organizate în incinta clubului.

Program: 14:00–17:20.
Grupe: pînă la 8 copii.
Predare: în limbile română și rusă.
Preț: Teme pentru acasă — 1,5 ore, grupe de până la 8 copii, 45 lei/ocupația în caz de procurare a abonamentului; recuperare — 45 min., individual, 45 lei/ocupația în caz de procurare a abonamentului.

Source: www.semia.md

Keywords:

centru , scoala , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
956 locuitori

Palanca este un sat din cadrul comunei Hîrjauca, raionul Călăraşi. Localitatea este situată într-o zonă colinară din inima Codrilor. Satul Palanca se află la o distanţă de 24 km de oraşul Călăraşi şi la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 956 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Palanca datează din anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.