|
Premieră națională: mii de „lecții”- cadou pentru copii
Cu ocazia Zilei Mondiale a Copiilor, circa 10 mii de exemplare ale cărții de poezie „Ce e bine și ce-i rău" vor fi primite în dar de copiii din grădinițele și școlile din Republica Moldova și România.
Noua apariție editorială „Ce e bine și ce-i rău" este semnată de Sergiu Botezatu, Vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor Europeni din Moldova, membru al Clubului Rotary Chișinău şi a fost lansată oficial pe data de 24 mai, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu" din Chișinău.
Cartea „Ce e bine și ce-i rău" conține un puternic mesaj educațional, transmis prin intermediul unui limbaj accesibil celor mici şi are menirea să lase o amprenta pozitivă în procesul de educare şi învățare a bunelor maniere de la o vîrstă fragedă. Organizatorii proiectului – Rotary Club Chișinău și Rotary Club Bistrița Nosa – au decis să ofere un cadou perfect pentru fiecare copil cu vîrsta de 5-12 ani.
Autorul Sergiu Botezatu mărturisește: „Poezia este una dintre cele mai ușoare şi mai plăcute metode de a crea o stare de bine. Aceasta generează în sufletul copiilor bucurie, plăcere, deschidere, stimulează creativitatea, solicită atenția, voința şi mobilizează copilul la depășirea anumitor bariere de comunicare şi integrare. Anume prin poezie reușim să ajungem la inimile copiilor la cea mai fragedă vîrstă."
„Ce e bine şi ce-i rău" este al patrulea volum de poezie lansat de autorul Sergiu Botezatu. Primele trei – „Plimbări prin lumină", „La un pas de sine" şi "În căutarea viselor libere" – au fost înalt apreciate de criticii literari din Republica Moldova şi România şi au fost întîmpinate cu căldură de iubitorii de poezie de pe ambele maluri ale Prutului.
Începînd cu 1 iunie 2016, copiii de pe ambele maluri ale Prutului vor fi așteptați să-și primească darul literar la punctele de distribuire ale Rețelei Rotary: școli, grădinițe și librării. Noua carte va fi oferită, de asemenea, în cadrul unui șir de evenimente sociale: tîrguri caritabile, festivaluri, acțiuni de binefacere. Proiectul Rotary Transfrontalier de editare și difuzare a cărții „Ce e bine și ce-i rău" are drept obiectiv promovarea școlarizării și a educației de calitate în rîndul tinerei generații.
Editarea și difuzarea cărții „Ce e bine și ce-i rău" se desfășoară în cadrul Proiectului Rotary Districtual „Poezia unește malurile", lansat în ianuarie curent. Proiectul este realizat în parteneriat cu Agenţia AQA Logistic, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici" și Uniunea Scriitorilor Europeni din Moldova (USEM).
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1793
- Populația:
- 518 locuitori
Şalvirii Vechi este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iliciovca, Șalvirii Vechi și Ceapaevca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 197 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 518 oameni. Satul Şalvirii Vechi a fost menționat documentar în anul 1793.
Comments
(0)