Go to section: Children
27 april 2016, 11:00 Children views 8615
Crede, minunile există! (Foto, Video)
27 april 2016, 11:00 Children views 8615

Crede, minunile există! (Foto, Video)

Duminica trecută, 24 aprilie, parcarea principală a Centrului Comercial „Grand Hall" a devenit loc de întîlnire pentru un număr inimaginabil de copii și părinți, pentru aceasta existînd o ocazie cu adevărat unică!

Pentru prima dată în Moldova a avut loc Festivalul de Desen pe Asfalt, destinat copiilor.

Vremea minunată, kilogramele de cretă în diferite culori și dispoziția înaltă au creat o atmosferă de adevărată sărbătoare. Mai mult decît atît, Prințesa, Mașa și Ursul, precum și Iepurașul de Paște, personaje mult îndrăgite de toți, i-au amuzat pe copii și au pozat împreună cu ei pe fundalul noilor decorațiuni pascale.

Nici unul dintre copii nu a fost lăsat fără cadouri. Fiecare dintre ei a putut, absolut gratuit, să sară pe trambulină sau să alunece pe tobogane gonflabile, să guste floricele de porumb delicioase și suc natural, să-și aplice machiaj profesional și, cel mai important, să participe la un concurs de desen. La acesta au participat peste 80 de copii. Tematica desenelor a fost „Luminoasa sărbătoare a Paștelui" – unul dintre cele mai emoționante sărbători.

Fiecare copil a încercat să impresioneze juriul prin originalitatea propriului desen și prin culori aprinse, dar juriul cu greu a ales 6 cîștigători în 2 categorii. Prima categorie a inclus copii cu vîrsta de pînă la 8 ani, a doua categorie – copii de la 9 la 13 ani.

În categoria superioară de vîrstă a cîștigat Arina Burghiu, elevă din clasa a 4-a „B" a Liceului Teoretic „Mihai Grecu" din Chișinău.

Fiecare cîștigător a fost remunerat cu o mulțime de cadouri – jucării, ciocolată, certificate, precum și carduri de la 250 la 1000 de lei.

Sărbătoarea de debut s-a desfășurat cu succes, astfel că, pe fundalul aplauzelor publicului, organizatorii au promis să organizeze în curînd un al doilea festival, dar mult mai amplu. Copii fericiți, cu cadouri, părinți mulțumiți și odihniți – aceasta e o adevărată laudă și cea mai bună apreciere pentru organizatori.

Source: www.noi.md

Keywords:

Festival , desen , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1699
Populația:
5465 locuitori

Lipcani este un oraş în raionul Briceni, Republica Moldova. Oraşul Lipcani este cea mai nordică localitate urbană din Moldova. Amplasat la frontiera de nord-vest a Moldovei cu România şi Ucraina, pe malul stîng al rîului Prut, oraşul Lipcani este situat la o distanţă de 252 km de Chișinău.  Denumirea localităţii vine de la tătarii lipcani care au fost strămutaţi în 1699 din Cameniţa, populînd localitatea. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.