Go to section: Children
29 october 2015, 15:40 Children views 5144
Orășelul Copiilor va fi amplasat în curtea Liceului Teoretic din Ialoveni
29 october 2015, 15:40 Children views 5144

Orășelul Copiilor va fi amplasat în curtea Liceului Teoretic din Ialoveni

Orășelul Copiilor va fi amplasat în curtea Liceului Teoretic „Petre Ștefănucă" din Ialoveni și are drept scop să promoveze siguranța în trafic. El va fi amenajat astfel încât copiii, jucându-se, să învețe regulile de circulație.

În primăvara anului curent, elevii Liceului Teoretic „Petre Ștefănucă" au participat la Concursul Republican al tinerilor agenți de circulație „Securitatea la trafic înseamnă viață", de unde s-au întors cu locul întâi și cu angajamentul de a organiza următoarea ediție a concursului la Ialoveni. Cu această ocazie, Orășelul copiilor va fi inaugurat, după cum a promis primarul de Ialoveni, în primăvara anului viitor.

Piatra de temelie a Orășelului a fost pusă în ziua de Hram, la 27 octombrie. La eveniment au participat reprezentanți ai administrației publice locale din Ialoveni, elevi și profesori. Președintele raionului, Anatolie Dimitriu, i-a felicitat pe copiii, părinții și profesorii care au făcut posibil ca echipa din Ialoveni să fie pe primul loc la nivel național. Totodată, demnitarul și-a luat angajamentul ca în primăvara anului 2016, să fie organizat orășelul siguranței traficului rutier.

Deși în apropierea școlilor există treceri de pietoni, iar elevii sunt instruiți și în cadrul lecțiilor cum să traverseze strada, accidentele se întâmplă. Unul din cele mai grave cazuri de acest fel s-a întâmplat la începutul lunii, când o fetiță de șapte ani, care traversa regulamentar strada pe o trecere de pietoni din Ialoveni, a fost lovită de o ambulanţă a Spitalului raional.

Source: provincial.md

Keywords:

oraș , copii , liceu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1646
Populația:
3770 locuitori

Racovăţ este un sat şi comună din raionul Soroca. Racovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3770 de oameni. Satul Racovăț a fost menționat documentar în anul 1646.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.