Go to section: Children
07 october 2015, 12:28 Children views 6614
Elevi din 37 de gimnazii și licee vor înainta propuneri de îmbunătățire a sistemului educațional
Photo: facebook.com
07 october 2015, 12:28 Children views 6614

Elevi din 37 de gimnazii și licee vor înainta propuneri de îmbunătățire a sistemului educațional

Începînd cu 1 septembrie elevi din 37 de gimnazii și licee vor face parte din noua componență a Consiliul Național al Elevilor (CNE), un organ consultativ de pe lîngă Ministerul Educației. Membrii CNE au posibilitatea să comunice direct ministrului Educației și angajaților ministerului despre problemele elevilor din instituțiile în care învață și să înainteze propuneri de îmbunătățire a sistemului educațional din țară.

Noua componență a CNE a fost aleasă în bază de concurs național la care au participat 76 de elevi. În procesul de selectare a membrilor comisia a ținut să asigure echilibrul de gen, luînd în calcul și experiență de participare a tinerilor. Totodată, a fost analizat angajamentul personal argumentat și realist de a contribui la activitatea consiliului precum și respectarea de către candidați a cerințelor stipulate în Regulamentul de constituire și funcționare a CNE, aprobat de ME.

Din cei 37 membri selectați sînt 16 băieți și 21 de fete din clasele VI-XII. Noii membri CNE reprezintă 27 de raioane și 2 municipii.

Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) este o structură reprezentativă a elevilor, care asigură dreptul lor la opinie şi libera exprimare. Consiliul Național al Elevilor este la cel de-al treilea mandat. Pînă acum 64 de elevi au deținut mandatul de consilieri.

Source: edu.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
155 locuitori

Nicolscoe este un sat din cadrul comunei Vladimirovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Nicolscoe alcătuia 155 de oameni în anul 2004. Satul Nicolscoe a fost înființat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.