Go to section: Children
21 march 2015, 11:40 Children views 8585
Părinții, profesorii și elevii vor putea îmbunătăți conținutul manualelor din școli
21 march 2015, 11:40 Children views 8585

Părinții, profesorii și elevii vor putea îmbunătăți conținutul manualelor din școli

Ministerul Educației a lansat platforma de comunicare „Vreau manuale bune", o inițiativă care sprijină sporirea calității manualelor școlare. Prin intermediul acestei platforme, părinții, profesorii și elevii se vor putea implica pentru a semnala erori și neconcordanțe în conținutul manualelor din școli. Propunerile vor fi examinate de grupuri de experți create de Ministerul Educației și luate în calcul la revizuirea manualelor.

Platforma conține chestionare individualizate pentru elevi, profesori și părinți, aceștia fiind invitați să își exprime opinia cu privire la conținutul manualelor școlare utilizate.

La prima etapă sînt propuse pentru evaluare 38 de titluri de manuale, care urmează să fie reeditate până la data de 1 septembrie 2015. În acest scop, pînă la data de 15 aprilie, urmează să fie colectate informațiile din aceste chestionare, completate cu sugestiile grupurilor de lucru și oferite editurilor spre a include modificările necesare. În perioada 10 aprilie – 11 mai 2015, grupurile de lucru vor examina conformitatea corectărilor introduse de edituri și vor aproba noile conținuturi pentru reeditare.

Ministerul Educației menționează că manualele școlare sînt reeditate o dată la 5 ani în cazul claselor gimnaziale și liceale și o dată la 4 ani – în cazul claselor primare. Reeditarea se face în contextul uzurii manualelor și are ca scop redactarea și îmbunătățirea calității acestora, ținând cont de schimbările curriculare și noile realizări științifice din momentul ultimei editări.

Vă invităm să vizitați platforma la următoarele linkuri:

varianta md – https://minedu.typeform.com/to/Wz5s3o

varianta ru – https://minedu.typeform.com/to/WiOR65

Source: edu.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
4511 locuitori

Zaim este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Marianca de Sus, Zaim și Zaim loc.st.c.f. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Căușeni și la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4511 oameni. Satul Zaim a fost menționat documentar în anul 1807.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.