05 november 2015, 16:16 Moldovan Diaspora views 22293
05 november 2015, 16:16 Moldovan Diaspora views 22293

Experții internaționali constată că în România se vorbește și în limba moldovenească


Foto: ro.wikipedia.org 

Studiul efectuat de experții Băncii Mondiale susţine că are la bază informaţii colectate în urma unor chestionare aplicate în România, în limbile română şi moldovenească.

Banca  Mondială a făcut public studiul "Measuring Financial Inclusion. The Global Findex Database", care conține informații colectate de Gallup, Inc., prin intermediul partenerilor locali. Chestionarul a fost tradus în 142 de limbi, pentru a se asigura reprezentarea naţională în 148 de ţări.

Contactat de reprezentanții presei, Daniel Kozak, însărcinatul cu afaceri externe al biroului Băncii Mondiale în România, a făcut trimitere la autorii studiului: "La pagina II din lucrarea indicată de dumneavoastră se precizează: "Descoperirile, interpretările şi concluziile exprimate în această lucrare le aparţin exclusiv autorilor. Ele nu reprezintă în mod necesar poziţia Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, a Băncii Mondiale ori a organizaţiilor afiliate".

La rîndul sau Leora Klapper, economist-şef al Băncii Mondiale şi unul dintre cei doi autori ai studiului "Measuring Financial Inclusion. The Global Findex Database", a declarat pentru presa că  denumirea limbilor vorbite în  România nu este responsabilitatea semnatarilor lucrării.

În concluzie, din declarațiile făcute de oficialii Băncii Mondiale, reiese că o parte dintre locuitorii României, participanți la chestionare își numesc limba pe care o vorbesc limba romană, iar cealaltă parte – Limba MOLDOVENEASCĂ.

 

Keywords:

limba , Romania , Moldova , istoria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
344 locuitori

Bobocica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 344 locuitori. Satul Bobocica a fost înființat în anul 1918.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.