05 april 2012, 15:30 Moldovan reality views 6095
05 april 2012, 15:30 Moldovan reality views 6095

Liberalii cer instituirea controlului asupra conținutului site-urilor web informaționale și forumurilor din partea instituțiilor de control ale statului

Partidul Liberal cere instituirea controlului asupra conținutului site-urilor web informaționale și forumurilor din partea instituțiilor de control ale statului. O declarație în acest sens a fost făcută de deputatul Ana Guțu în cadrul ședinței în plen a parlamentului, relatează MOLDNEWS.

În opinia ei, "pe site-urile de știri și forumuri poți găsi absolut orice îți dorești", ceea ce stîrneșe xenofobie și creează o situație negativă în societate. În acest context, demnitara i-a solicitat președintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi care a prezentat raportul de activitate pentru anul 2011, să explice rolul instituției în acest proces.

"CCA nu monitorizează internetul", a răspuns acesta, adăugînd că la momentul actual Consiliul Europei pregătește recomandări privind reglementarea activității site-urilor web informaționale.

Amintim, că anterior, Marian Pocaznoi în cadrul unui interviu pentru portalul a declarat că CCA poate iniția și monitorizarea rețelelor de internet, limitîndu-se la prima etapă doar la site-urile posturilor de radio și posturilor de televiziune.

Comments

 (1)
  • #1 georg Reply Quote selected
    Тотальный контроль??? 
    это мы уже проходили.  Не так ли Господа?
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
758 locuitori

Hîrceşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Veveriţa, Hîrceşti, Drujba și Leordoaia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 758 de oameni. Satul Hîrcești a fost menționat documentar în anul 1568.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.