15 july 2014, 14:38 Moldovan Diaspora views 10984
Studiu: Migrația moldovenilor în UE va fi modestă
Photo: unimedia.info
15 july 2014, 14:38 Moldovan Diaspora views 10984

Studiu: Migrația moldovenilor în UE va fi modestă

Migrația moldovenilor în țările Uniunii Europene după liberalizarea regimului de vize va fi una modestă. Cel puțin asta arată concluziile unui studiu realizat de Centrul Polonez de Studii Est-Europene (Polish Centre for Eastern Studies) efectuat împreună cu alte șapte instituții de cercetare, transmite UNIMEDIA cu referire la euobserver.com.

Cercetările au ajuns la concluzia că migrația din Ucraina, Belarus și Moldova după liberalizarea vizelor va fi una modestă.

Cu toate acestea, 120 de experți în problemele migrației chestionați pentru studiu au sugerat că regimul liberalizat de vize oricum va avea unele consecințe.

Acestea includ o creștere temporară a circulației migraționale, migrația cu ședere pe termene lungi, înclinație spre reîntregirea familiei, tendința de legalizarea migranților ilegali care se află deja în UE, și o creștere a migrației în scopuri educaționale.

Potrivit sursei, circa 500 de mii de moldoveni ar avea cetățenie română, iar 200,000 – 300,000 de moldoveni se află în UE.

Cele mai populare destinații în UE pentru muncitorii migranți sînt Polonia, Italia, Republica Cehă, Spania și Germania.

Source: unimedia.info

Keywords:

migratie , moldovenii , UE , studiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1358 locuitori

Sinești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sinești și Pojarna. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Sinești a fost menționat documentar în anul 1529 cu denumirea Durnești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.