22 september 2011, 10:50 Moldovan Diaspora views 4859
22 september 2011, 10:50 Moldovan Diaspora views 4859

Întîlnirea delegației moldovenești cu compatrioții din regiunea Cuban

În cadrul festivalului "Kinoșok", delegaţia moldovenească, în frunte cu membrul consiliului "Congresului Diasporelor Moldoveneşti" Andrei Nebesnîi și regizorul Nicolae Ghibu, a vizitat satul Moldavanskoe, regiunea Krasnodar, unde locuiesc conaţionalii noştri.

La sosire, delegaţia moldovenească a vizitat muzeul local dedicat originarilor din Moldova - primii fondatori ai satului Moldavanskoe.

Cu contribuția Congresului Diasporelor Moldoveneşti a fost organizată desfășurarea serii festive a regizorului şi scenaristului Nicolae Ghibu.

Compatrioţilor le-a fost prezentat unul dintre filmele lui N.T. Ghibu cu participarea celei mai celebre actrițe din Kuban - Klara Luciko.

Venirea delegaţiei moldovenești a coincis, de asemenea, cu aniversarea a 68 de ani de la eliberarea satului Moldavanskoe de invadatorii nazişti.

În legătură cu aceasta, Andrei Nebesnîi a transmis o felicitare din partea Preşedintelui Congresului Diasporelor Moldoveneşti, Kalinin Alexandr, primarului satului Moldavanskoe, Vasili Podoleanu, precum şi cărţi despre Marele Război pentru apărarea Patriei, publicate în Republica Moldova.

La sfîrşitul întîlnirii, a fost organizată degustarea bucatelor tradiționale moldovenești și un concert-celebrare cu participarea Mihaelei Strîmbeanu, a lui Grigorie Bechet şi Vasile Iovu.

 

Sursa:  www.moldova.ms

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
0 locuitori

Chetrișul Nou este un sat din cadrul comunei Chetriș, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Fălești și la 152 km de Chișinău. În prezent satul este complet depopulat. Satul Chetrișul Nou a fost înființat în secolul XIX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.