28 january 2014, 14:20 Moldovan Diaspora views 17996
Ambasada Rusiei de la Chişinău a publicat noile reguli de intrare în Rusia
Photo: ipn.md
28 january 2014, 14:20 Moldovan Diaspora views 17996

Ambasada Rusiei de la Chişinău a publicat noile reguli de intrare în Rusia

Ambasada Federaţiei Ruse în Republica Moldova a făcut publice motivele pentru care unii moldoveni nu vor putea ajunge în Rusia. Pe site-ul oficial al instituţiei a apărut o listă în acest sens.

Astfel, moldovenii nu vor putea ajunge în Rusia dacă:

- Vor anunţa informaţii false despre sine sau nu vor indica corect motivul vizitei;

- Vor utiliza documente false;

- Nu vor părăsit teritoriul Federaţiei Ruse timp de 30 de zile de la finisarea termenului de şedere temporar. În acest caz, interdicţia de a intra pe teritoriul Rusiei va fi pe un termen de trei ani;

- Dacă au fost sancţionaţi administrativ de mai multe ori timp de trei ani pentru încălcări pe teritoriul Federaţiei Ruse. Interdicţia este pe un termen de trei ani;

- Dacă au fost sancţionaţi administrativ de mai multe ori timp de un an pentru tulburarea ordinii publice şi securitatea publică sau încălcarea regimului de şedere pentru a munci pe teritoriul Rusiei. Interdicţia este pe un termen de cinci ani.

La sfîrşitul anului trecut, Rusia a întreprins o serie de măsuri împotriva imigranţilor. Astfel, imigranţii nu vor avea dreptul să activeze în Rusia în sfera comerţului cu amănuntul, în afara magazinelor, străinii nu vor putea lucra în pieţe şi farmacii şi nu vor avea posibilitatea să vîndă marfă la tarabe. Duma de Stat a aprobat în prima lectură o lege ce prevede că, în jumătate de an, cetăţenii străini se pot afla pe teritoriul ţării fără viză doar timp de 90 de zile.

Source: publika.md

Keywords:

ambasada , Rusia , moldovenii , migratie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
45 locuitori

Duduleşti este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 45 de oameni. Satul Dudulești a fost întemeiat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.