Go to section: Nature and tourism
25 july 2024, 15:00 Nature and tourism views 370
Din cauza caniculei, moare peștele în iazuri: Dezastru, semnalat într-un sat din raionul Criuleni
25 july 2024, 15:00 Nature and tourism views 370

Din cauza caniculei, moare peștele în iazuri: Dezastru, semnalat într-un sat din raionul Criuleni

După canicula, care a durat mai bine de o săptămînă, mii de pești au murit în iazul din satul Drăsliceniraionul Criuleni.

Primăria comunei a venit cu un apel către localnici, în care îi roagă să se mobilizeze pentru a ajuta la strîngerea acestora.

”Stimați locuitori ai comunei Drăsliceni, în legătură cu situația excepțională creată la iazul din s. Drăsliceni, unde arendașul iazului nu mai face față de unul singur volumului de pește mort (a reușit să strîngă doar peștele cel mare, acum a murit și peștele mic), apelăm la ajutorul fiecăruia dintre Dumneavoastră care aveți posibilitate, de a ne mobiliza împreună forțele.

Vă așteptăm cu găleți, cizme de cauciuc, mască și alte unelte care credeți că vor fi de ajutor. Peștele strîns va fi îngropat”, anunță primăria comunei, notează Noi.md cu referire la newtv.

În context, amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis o avertizare hidrologică pentru perioada de 24.07.2024 – 30.07.2024: pe Nistru, Prut și rîurile mici se va menține scurgerea redusă a apei.

În acest sens, SHS cere agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă.

Source: noi.md

Keywords:

canicula , pesti , iaz , Criuleni

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
17 locuitori

Bruslachi este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Populaţia satului Bruslachi alcătuia 17 oameni în anul 1997. Satul Bruslachi a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.