Go to section: Nature and tourism
19 august 2013, 11:26 Nature and tourism views 8049
19 august 2013, 11:26 Nature and tourism views 8049

Barajul de la Stînca-Costeşti va fi consolidat

Barajul de la Stînca-Costeşti, construit în 1978, unul dintre cele mai mari proiecte realizate în parteneriat cu România, va fi îmbunătăţit. Este vorba despre barajul de pe rîul Prut din localităţile Stînca (judeţul Botoşani) şi Costeşti (Republica Moldova), care va fi consolidat cu fonduri europene. Lucrările au fost estimate la peste 800.000 de euro. Fondurile au fost obţinute în cadrul Programului Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova şi au ca destinaţie sporirea gradului de siguranţă a barajului.

E un program transfrontalier care prevede reparaţii în zonele în care au fost probleme în 2008, în zona descărcătorului de ape mari. Este un program de punere în siguranţă a barajului. Reparaţiile la barajul de la Stînca-Costeşti sînt necesare ca urmare a viiturilor puternice din vara anului 2008, atunci cînd volumul de apă din acumulare a atins o cotă istorică de 1,1 miliarde de metri cubi.

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Keywords:

lacuri , natura , Moldova , Romania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2603 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baimaclia, Acui şi Suhat. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cantemir și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 locuitori. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.