Go to section: Nature and tourism
02 april 2024, 13:00 Nature and tourism views 871
Republica Moldova participă la un concurs internațional de turism
02 april 2024, 13:00 Nature and tourism views 871

Republica Moldova participă la un concurs internațional de turism

Ministerul Culturii și Oficiul Național al Turismului anunță o nouă ediție a concursului internațional „Best Tourism Villages” organizat de Organizația Mondială a Turismului (OMT).

Prin intermediul concursului, anual, sînt identificate exemple remarcabile de destinații rurale, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

„În ultimii ani, Republica Moldova, a devenit o destinație turistică atractivă atît pentru turiștii naționali, cît și pentru cei străini. Astfel, turismul rural se dezvoltă foarte rapid, de aceea în fiecare an avem ocazia de a urmări apariția noilor pensiuni turistice, care promovează tradițiile și obiceiurile naționale”, se arată într-un comunicat de presă emis de Oficiul Național al Turismului.

Misiunea proiectului constă în promovarea turismului rural împreună cu peisajele, cultura, și activitățile asociate acestora. Totodată, notează sursa citată, programul urmărește promovarea metodelor de utilizare și păstrare mai eficientă a resurselor naturale, reducerea deșeurilor, promovarea inovațiilor și îmbunătățirea accesului la finanțe și investiții.

În urma evaluării candidaților Republicii Moldova, vor fi expediate cel mult 8 propuneri de sate turistice, care vor concura cu destinații rurale din alte țări participante în cadrul proiectului.

Amintim ca la propunerea Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Primăria Văleni, Organizația Mondială a Turismului a ONU a desemnat localitatea Văleni, ca fiind una dintre cele mai bune sate turistice în anul 2023.

Source: noi.md

Keywords:

Moldova , concurs , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1468 locuitori

Micleşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Micleşti şi Steţcani. Satul este situat la o distanță de 30 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1468 de oameni. Prima mențiune documentară a localității Miclești datează din anul1528.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.