Go to section: Nature and tourism
26 july 2022, 12:30 Nature and tourism views 2214
Meteorologii au emis cod galben de caniculă și vin cu recomandări pentru cetățeni
26 july 2022, 12:30 Nature and tourism views 2214

Meteorologii au emis cod galben de caniculă și vin cu recomandări pentru cetățeni

Alertă meteo! Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de cod galben de vreme caniculară. Astfel, meteorologii anunță că azi și mîine se așteaptă temperaturii de peste 33 de grade Celsius. În același timp pînă în data de 29 iulie se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

„În intervalul 26-27.07.2022, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult”, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, transmite realitatea.

 

Meteorologii avertizează că dacă este necesar să vă deplasaţi în afara locuinţei, este de preferat să o faceţi fie dimineaţa devreme, fie seara. Totodată, aceștia mai vin cu o serie de recomandări:

  • deplasaţi-vă pe la umbră şi evitaţi pe cît posibil expunerea în plin soare,
  • folosiţi îmbrăcăminte uşoară, subţire din ţesături naturale în culori deschise precum şi mijloace de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare);
  • este bine să aveţi la îndemînă lichide (apă).

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
1073 locuitori

Doltu este un sat din cadrul comunei Işcălău, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1073 de oameni. Satul Doltu a fost înființat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.