Go to section: Nature and tourism
02 april 2022, 11:30 Nature and tourism views 7064
Suedia anunță cînd va elimina toate restricţiile
02 april 2022, 11:30 Nature and tourism views 7064

Suedia anunță cînd va elimina toate restricţiile

Guvernul suedez a anunţat joi că din 9 februarie va elimina toate restricţiile în vigoare în prezent din cauza pandemiei de coronavirus, ca urmare a procentului ridicat al populaţiei vaccinate şi unui pericol mai mic reprezentat de varianta Omicron, relatează EFE.

Suedia se alătură astfel altor ţări nordice, precum Danemarca, care a eliminat restricţiile în urmă cu două zile, sau Finlanda care va renunţa la restricţii de-a lungul acestei luni, în timp ce Norvegia a ridicat deja toate restricţiile, transmite Agerpres.ro.

"A venit vremea să deschidem Suedia din nou. Contagierile vor rămîne ridicate o perioadă de timp, însă cele mai grave consecinţe au fost lăsate în urmă", a declarat la o conferinţă de presă şefa guvernului suedez, Magdalena Andersson.

Cînd a prelungit restricţiile la sfîrşitul lui ianuarie, Andersson deja anunţase 9 februarie ca posibilă dată pentru eliminarea definitivă a acestora.

La fel ca în Danemarca, COVID-19 nu va mai fi considerată o boală "critică" pentru societatea suedeză.

Anunţul implică faptul că restaurantele vor putea rămîne deschise şi după ora 23:00 şi că se va renunţa la limitarea numărului de persoane la evenimentele publice, precum şi la recomandarea de a lucra de acasă şi de a reduce contactele în spaţiile interioare.

Magdalena Andersson a precizat totuşi că riscul pentru cei nevaccinaţi se menţine "ridicat", mai ales dacă este asociat unei vîrste înaintate, astfel încît a anunţat că vor fi menţinute recomandările pentru această grupă de vîrstă.

În total, 83,6 % dintre suedezii de peste 12 ani au fost vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă, iar 49,8 % dintre adulţi au primit şi doza suplimentară.

Source: www.agerpres.ro

Keywords:

Suedia , restrictie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1778
Populația:
326 locuitori

Sobari este un sat din cadrul comunei Cremenciug, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 326 de oameni. Satul Sobari a fost menționat documentar în anul 1778.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.