Go to section: Nature and tourism
18 september 2021, 12:00 Nature and tourism views 2446
Noi condiții de intrare pe teritoriul Italiei pentru cetățenii moldoveni
18 september 2021, 12:00 Nature and tourism views 2446

Noi condiții de intrare pe teritoriul Italiei pentru cetățenii moldoveni

Conform ordonanței Ministerului Sănătății din Italia, R.Moldova este menținută în lista "D", ceea ce înseamnă că cetățenii R.Moldova pot intra în Italia și nu trebuie să justifice scopul călătoriei.

Informația a fost confirmată de Consulatul general al R.Moldova la Milano.

Petru cetățenii moldoveni sau persoanele care s-au aflat sau tranzitat teritoriul R.Moldova în ultimele 14 zile sînt prevăzute următoarele condiții de călătorie, aplicabile pînă la 25 octombrie 2021.

  1. Prezentarea certificatului verde, cu schema completă de vaccinare anti-Covid (GreenPass), sau a unui certificat de vaccinare eliberat de autoritatea competentă a R.Moldova, care să ateste aplicarea unui vaccin validat de EMA (European Medicines Agency). Actualmente sunt validate vaccinurile: Pfizer, Moderna, AstaZeneca, și Johnson.
  2. Prezentarea certificatului care atest[ rezultatul negativ al unui test molecular sau antigen, efectuat cu 72 de ore înainte de interarea în Italia
  3. Completarea formularului digital de localizare a pasagerilor, disponibil la următoarea adresă: app.euplf.eu.

Persoanele care nu dispun concomitent de ambele certificate indicate la punctele 1 și 2 sînt obligate să respecte regimul de autoizolare la adresa indicată în formularul digital de localizare a pasagerilor, pentru o perioadă de 5 zile și efectuarea suplimentară a unui test molecular sau antigen la sfîrșitul acestei perioade.

Copiii sub șase ani sînt scutiți de efectuarea unui test Covid.

Source: noi.md

Keywords:

Italia , calatorie , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1316 locuitori

Pînzăreni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pînzărenii Noi și Pînzăreni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Fălești și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1316 oameni. Satul Pînzăreni a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.