Go to section: Nature and tourism
15 april 2021, 17:00 Nature and tourism views 4072
Ce îi așteaptă pe turiștii moldoveni, după ce în Turcia a fost introdus lockdown parțial
15 april 2021, 17:00 Nature and tourism views 4072

Ce îi așteaptă pe turiștii moldoveni, după ce în Turcia a fost introdus lockdown parțial

În Turcia, începînd cu 14 aprilie, ora 19.00, a fost introdus lockdown parțial timp de două săptămîni, pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19.

Despre acest lucru a declarat președintele Recep Tayyip Erdogan, relatează Anadolu.

Turcia a impus deja restricții care vor fi valabile în timpul lunii sfinte pentru musulmani Ramadan: în perioada 13 aprilie-12 mai. Astfel, unitățile de alimentație publică pot funcționa doar cu oferirea serviciilor de livrare sau la pachet, există o restricție de deplasare în zilele lucrătoare și în weekend, iar magazinele alimentare pot funcționa numai între orele 10:00 și 17:00.

Cu toate acestea, guvernul turc a decis să consolideze carantina pentru cel puțin două săptămâni. Erdogan a menționat că, dacă numărul persoanelor infectate nu va scădea, țara va introduce restricții stricte.

Cu toate acestea, turiștii inclusiv cei din Republica Moldova vor fi o excepție — ei nu vor avea restricție de deplasare. Străinii, inclusiv cetățenii moldoveni care vin în Turcia în scopuri non-turistice, care au un permis de ședere în țară, un statut sau o cerere de protecție internațională, trebuie să respecte, de asemenea, starea de asediu.

De asemenea, hotelurile vor funcționa, restaurantele din astfel de localuri vor putea deservi numai oaspeții care sînt cazați acolo.

Sălile de gimnastică și sălile de nuntă sînt, de asemenea, închise — lor li s-a interzis să activeze pînă la sfîrșitul Ramadanului.

Cetățenii turci cu vîrsta de peste 65 de ani și sub vîrsta de 18 ani sînt supuși restricțiilor privind utilizarea transportului public. În timpul orelor cu interdicție de deplasare sînt interzise călătoriile interurbane. Transportul public va funcționa cu un grad de ocupare de 50%.

Toți elevii, cu excepția claselor a 8-a și a 12-a vor studia de la distanță. Grădinițele au fost, de asemenea, trecute la învățămîntul la distanță.

Source: noi.md

Keywords:

Turcia , turism , calatorie , restrictie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1652 locuitori

Congazcicul de Sus este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Congazcicul de Sus, Congazcicul de Jos și Duduleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Comrat și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1652 de oameni. Satul Congazcicul de Sus a fost întemeiat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.