Go to section: Nature and tourism
02 october 2021, 11:00 Nature and tourism views 2786
În centrul și nordul țării este valabil Codul Galben de ghețuș
02 october 2021, 11:00 Nature and tourism views 2786

În centrul și nordul țării este valabil Codul Galben de ghețuș

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a lăsat pentru ziua de astăzi în vigoare Codul Galben de ghețuș, valabil pentru regiunile de centru şi nord, transmite MOLDPRES.

Conform meteorologilor, pe arii extinse pe drumuri se va menține ghețuș.

În următoarele zile, în ţară sunt anunţate valori termice până la 12 grade Celsius, ziua, şi minus 3 – plus 7 grade, noaptea. De vineri, 12 februarie, vremea se va răci brusc, ajungând până la minus 13 grade Celsius.

Salvatorii atenționează și asupra pericolului aflării în preajma bazinelor acvatice. Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu încălzirea vremii în perioada 9 -11 februarie, Centrul Hidrologic prognozează distrugerea treptată a formațiunilor de gheață. Asta înseamnă că gheața pe bazinele acvatice din țară va fi fragilă, iar ieșirea pe ea va prezenta pericol. IGSU cere atenție sporită din partea părinților cu copii minori, precum și a amatorilor de pescuit la copcă.

Autorităţile cer maximă atenție şi prudență după ce pe data de 8 februarie un copil de nouă ani din raionul Călărași s-a înecat într-un iaz din localitate, după ce a intrat pe stratul format de gheață împreună cu un prieten.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

meteo , prognoza , Cod Galben , ghețuș

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
319 locuitori

Ocniţa-Răzeşi este un sat din cadrul comunei Cucuruzeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Ocniţa-Răzeşi a fost menționat documentar în anul 1447.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.