|
Planeta, pusă pe pauză: Atmosfera a început să se cureţe
Pandemia de coronavirus, care seamănă frică şi panică pe întreg globul, are şi efecte benefice.
Atmosfera planetei a început să se cureţe, după ce activitatea industrială a fost practic suspendată, avioanele sînt ţinute la sol, iar transportul rutier şi feroviar au fost reduse semnificativ. Efectele acestor măsuri asupra naturii sînt deja evidente.
Smogul a dispărut, iar aerul din mai multe metropole este la fel de curat precum cel de la munte.O dovadă clară că natura profită de izolarea oamenilor poate fi observată în Veneţia, Italia. Pentru prima dată după mulţi ani, apele canalelor sînt limpezi, astfel că au apărut delfinii.
Aceştia s-au reîntors în locurile din care au fost alungați de intensa activitate umană. Şi lebedele au reapărut în Veneţia datorită liniştii şi a faptul că gondolele pline cu turişti nu mai circulă pe canale. Imaginile făcute publice de NASA și Agenția Spațială Europeană arată că aerul a devenit mai curat. Şi asta deoarece s-au diminuat considerabil emisiile monoxid şi dioxid de azot şi carbon peste tot în lume.
Un profesor de la o universitate americană a explicat ce anume determină îmbunătăţirea calităţii aerului. "Principalii trei factori care determină creşterea emisiilor sînt: producerea de energie electrică prin arderea combustibililor fosili, vehiculele de pasageri şi maşinile personale. Toţi aceşti trei factori au fost reduşi în timpul acestei crize." Experții de mediu avertizează că deși efectele sînt pozitive, acestea vor dispărea odată cu încheierea crizei generate de COVID-19.
Source:
- В какие сроки в Румынии надеются присоединиться к Шенгену
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 1300 locuitori
Frunză este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Uiutnoe, Frunză, Andriaşevca Nouă, Andriaşevca Veche, Novosaviţcaia, Novocotovsc, Prioziornoe. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Frunză alcătuia 1300 de oameni în anul 2006. Satul Frunză a fost înființat în anul 1925.
Comments
(0)