Go to section: Nature and tourism
14 august 2019, 12:45 Nature and tourism views 3844
Anunț important pentru cetățenii care călătoresc în Croația
14 august 2019, 12:45 Nature and tourism views 3844

Anunț important pentru cetățenii care călătoresc în Croația

Cetăţenii moldoveni care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Croației urmează să țină cont de următoarele.

În conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic croat, începînd cu ziua de ieri, a fost emis un cod roșu pentru temperaturi ridicate pentru regiunile Zagreb, Karlovac, Knin, Rijeka, Split și Dubrovnik, fiind prognozate temperaturi ce se vor situa între 34 și 39 de grade Celsius. A fost emis și un cod portocaliu de caniculă pentru regiunile Osijek și Gospić. Se recomandă cetățenilor moldoveni să evite expunerea directă la soare, pe cît posibil în intervalul orar 11:00 - 16:00 și să se hidrateze corespunzător.

Autoritățile croate avertizează cu privire la disconfortul termic, la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în rețeaua electrică, precum și la riscul apariției de incendii de vegetație. Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de internet ale

Institutului Hidro-Meteorologic Național https://www.meteo.hr,

Automobil Clubului Croat http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions,

Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate http://www.hznet.hr,

Autorităţii Portuare Croate http://www.portauthority.hr

Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

 

Source: viza.md

Keywords:

Croaţia , calatorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
3938 locuitori

Balatina este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Balatina, Tomeştii Noi, Clococenii Vechi și Lipovăţ. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Glodeni și la 161 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3938 de oameni. Satul Balatina a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.