Go to section: Nature and tourism
23 may 2019, 15:40 Tourism in Moldova views 19007
Moldova în TOP-10 ţări europene cu cele mai ieftine hoteluri
23 may 2019, 15:40 Tourism in Moldova views 19007

Moldova în TOP-10 ţări europene cu cele mai ieftine hoteluri

Moldova a intrat în top-10 al țărilor europene cu cele mici tarife la serviciile hoteliere.

Acest lucru urmează din rezultatele unui studiu al serviciului online de călătorie OneTwoTrip, care au fost puse la dispoziția ediţiei Izvestia.

Experții au studiat prețurile pe zi în hoteluri de patru stele din Europa și au făcut o evaluare a țărilor cu cele mai accesibile și mai scumpe hoteluri.

Pentru alcătuirea clasamentului, experții au calculat costul mediu al unei nopți în hoteluri de patru stele din toată țara. În același timp, nu s-au luat în considerare numai hoteluri din capitala sau orașe populare, ci toate locațiile în care sînt disponibile opțiuni de cazare din categoria dorită, inclusiv în sate și orașe mici. În același timp, țările cu mai puțin de zece hoteluri de patru stele nu au fost incluse în rating.

Potrivit studiului, pe primul loc printre ţările cu cel mai mare număr de hoteluri ieftine, lider detaşat a fost recunoscută Macedonia de Nord. În această ţară, o cameră de hotel de un nivel decent poate fi închiriată în medie pentru 1950 ruble ruseşti pe noapte.

Al doilea loc în clasamentul celor mai ieftine țări pentru cazare îl deţine Albania. Cazarea pentru o noapte într-un hotel de patru stele, cu comentarii bune, se poate face achitînd în medie 2030 de ruble. În același timp, experții prognozează pentru Albania o faimă de „cea de-a doua Turcie". Printre primii trei a ajuns şi Bosnia și Herțegovina.

În plus, TOP-10 al ţărilor cu cazare ieftină mai include și: Moldova (locul 4), Republica Cehă, Ungaria, România, Bulgaria și Regatul Unit. Acesta din urmă, datorită faptului că țara are multe orașe mici și sate cu hoteluri ieftine de patru stele.

Între timp, țara cu cel mai ridicat cost de trai a fost recunoscut Principatul Monaco. Cazarea pentru o noapte într-un hotel de patru stele vă poate costa în medie 23040 ruble. De două ori mai ieftină este cazarea în Islanda (11 mii Rub.) Și Liechtenstein (10 mii). Lista țărilor cu cele mai scumpe hoteluri de 4 stele include, de asemenea, Danemarca, Elveția, Finlanda, Olanda, Norvegia, Irlanda și Grecia.

Source: noi.md

Keywords:

top , turism , hotel

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
792 locuitori

Dobruşa este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dobrușa, Zahorna și Recești. Satul Dobrușa este situat la o distanță de 20 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Dobrușa este atestat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.