Go to section: Nature and tourism
06 may 2012, 12:17 Nature and tourism views 7657
06 may 2012, 12:17 Nature and tourism views 7657

Soarele intră în faza de activitate intensă


Foto: segodnya.ua 

Soarele intră într-o fază de activitate intensă care va continua în următorii cîțiva ani, avertizeaza expertii. Potrivit acestora, acest proces nu va fi la fel de pronunţat ca în 2000, şi, prin urmare, nu ar trebui să aibă un impact major asupra stării de sănătate a locuitorilor planetei.

Faza precedentă de activitate solară, care a avut loc 12-13 ani în urmă, a fost mult mai puternică decît previziunile actuale: în 2000 au fost fixate mult mai multe furtuni magnetice decît se așteaptă în acest an și anul viitor. Şi problema e nu numai în cantitate, ci și în intensitatea furtunilor magnetice. În ultimul timp furtunu puternice nu s-au produs - 5-6 grade; valoarea maximă e de  8-9 grade încă nu au fost fixate.

În consecinţă, impactul asupra locuitorilor planetei noastre, nu ar fi atît de serios: și asupra sănătății oamenilor şi asupra echipamentelor, în primul rînd, celor cosmice.

În "ultimul" timp - cîteva milioane de ani - soarele se comportă destul de previzibil, şi niciodată nu a avut "ieșiri extreme".

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Tiraspolul Nou este un oraș în Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Tiraspol și la 77 km de Chișinău. Orașul Tiraspolul Nou a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.