Go to section: Nature and tourism
09 september 2017, 12:30 Nature and tourism views 5462
4 posturi vamale au început să perfecteze declarațiile în mod electronic
09 september 2017, 12:30 Nature and tourism views 5462

4 posturi vamale au început să perfecteze declarațiile în mod electronic

Serviciul Vamal a anunțat despre aplicarea procedurii de perfectare electronică a mărfurilor aflate în regim vamal de tranzit. Modificările au fost operate printr-un ordin instituțional, care a intrat astăzi în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Inițial, procedura urmează a fi implementată în regim de testare la patru posturi vamale: Chișinău 3 (Petricani), Sculeni, Otaci și Cahul, iar începînd cu 1 octombrie curent va fi extinsă pentru toate posturile vamale.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, anual sunt perfectate peste 150 mii de tranzacții, fapt ce presupune cheltuieli suplimentare pentru completare, tipărire, depunere și perfectare, dar și stocarea unui volum considerabil de declarații pe suport de hârtie la posturile vamale.

Eliminarea documentelor pe suport de hârtie urmează să reducă semnificativ durata de vămuire și staționare în punctele de trecere a frontierei, precum și să diminueze cheltuielile suportate de către agenții economici pentru achitarea serviciilor de brokeraj.

Totodată, aplicarea perfectării electronice va permite monitorizarea în regim on-line a tuturor operațiunilor de tranzit și respectiv, transparentizarea acestora, fiind astfel excluse eventualele riscuri de corupție.

Source: moldpres.md

Keywords:

vama , declarație

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
303 locuitori

Mihălaşa Nouă este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 2 km de oraşul Teleneşti şi la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 303 locuitori. Satul Mihălaşa Nouă a fost întemeiat în anul 1922.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.