Go to section: Nature and tourism
23 may 2017, 14:20 Nature and tourism views 41598
Moldova – pe locul 8 într-un Top 10 destinații atractive
23 may 2017, 14:20 Nature and tourism views 41598

Moldova – pe locul 8 într-un Top 10 destinații atractive

Republica Moldova este clasată pe locul opt într-un top zece destinații atractive de vară în Europa, realizat de ghidul de călătorie ,,Lonely Planet". Potrivit unui comunicat de presă al Agenției Turismului, citat de IPN, publicaţia scrie despre Republică Moldova că este o ţară a vinăriilor secrete și a mănăstirilor stâncoase.

Autorii ghidului spun că în Chișinău bulevardele verzi se întrețes cu asfaltul gri. Vinăriile moldoveneşti sînt un fel de pivnițe în stil gotic, care găzduiesc cele mai mari colecții de vinuri din lume. Despre Orheiul Vechi se scrie că este înconjurat de stânci de calcar și de mănăstiri pe malul râului, iar despre zona de securitate din stînga Nistrului, aceştia afirmă că este o regiune închisă în trecutul sovietic.

Topul are pe primele trei poziții capitala Croaţiei, oraşul Zagreb, insula Gotland situată în Marea Baltică şi Galicia, o țară situată în nord-vestul Peninsulei Iberice.

„Lonely Planet" este una din primele publicații oficiale specializate în editarea ghidurilor de călătorie, la nivel mondial, pentru turiștii cu venituri modeste.

Reamintim că informații amănunțite  despre zonele geografice ale Moldovei, rezervațiileresursele acvaticeflora și fauna Moldoveiturismul în Moldovalocalitățile Moldovei și diasporei pot fi vizualizate la compartimentul NATURA și TURISMUL al proiectului moldovenii.md.

Source: ipn.md

Keywords:

Moldova , turism , rating

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
619 locuitori

Sărăteni este un sat din cadrul comunei Cotul Morii, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 619 locuitori. Satul Sărăteni a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.