Go to section: Nature and tourism
26 august 2016, 15:45 Nature and tourism views 5828
Moldovenii vor plăti pentru călătoriile fără vize în UE
26 august 2016, 15:45 Nature and tourism views 5828

Moldovenii vor plăti pentru călătoriile fără vize în UE

Pentru vizitarea UE fără viză vor trebui să fie achitați 14 euro și călătorii să comunice din timp planurile lor.

În UE se pregătesc noi reguli de autorizare electronică a resortisanților țărilor terțe care au dreptul la intrare fără viză pe teritoriul Uniunii Europene, scrie EurAstiv.

"Comisia Europeană pregătește propunerile, inițiate de Franța și Germania, de creare a unui "Sistem european de autorizare electronică a călătoriilor" ( European ESTA). Acesta este preluat de la sistemul analog din SUA, care necesită o notificare on-line din timp cu privire la călătoria cetățenilor străini, pentru care nu există cerințe de a deține viză, precum și achitarea taxei de 14 euro, înainte de a intra pe teritoriu", scrie publicația.

De remarcat faptul că liderii Franței și Germaniei vor povesti despre această inițiativă a colegilor săi din statele membre la summit-ul informal al UE, care va avea loc pe 16 septembrie, la Bratislava, iar Comisia Europeană va înainta propunerile legislative corespunzătoare în noiembrie.

Scopul îmbunătățirii ordinii sosirii pe teritoriul UE este de a combate terorismul.

Este știut faptul că Ucraina așteaptă nu de un an să fie abolit regimul de vize cu UE. Potrivit ambasadorului UE în Ucraina, Ian Tombinski, pentru aceasta trebuie să fie îndeplinită ultima condiție – să fie lansat sistemul de declarare electronică.

Source: korrespondent.net

Keywords:

viza , UE , calatorie , taxa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
261 locuitori

Bodeni este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Camenca și la 152 km de Chișinău. Populaţia satului Bodeni alcătuia 261 de oameni în anul 2004. Satul Bodeni a fost întemeiat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.