Go to section: Nature and tourism
17 august 2016, 09:30 Water resources views 6683
Nivelul apei în Nistru a crescut
17 august 2016, 09:30 Water resources views 6683

Nivelul apei în Nistru a crescut

Vești bune pentru locuitorii capitalei, nivelul apei în Nistru a crescut. Riscul de a rămîne fără apă la robinete a trecut, informează Noi.md.

Nivelul apei în rîul Nistru a atins 8,7 metri, datorită receptivității din partea autoritățilorucrainene, care au mărit debitul apei în rîu. Acum, în aceste condiții, stația de pompare de la Vadul lui Vodă poate funcționa în regim normal.

Decizia de mărire a debitului de apă în Nistru a fost luată în cadrul unei întruniri dintre reprezentanții Agenției „Apele Moldovei" și cei ai Agenției de stat a resurselor de apă a Ucrainei, ce a avut loc la Kiev.

Reamintim că, reprezentanții S.A. „Apă-Canal Chișinău" au emis o avertizare privind nivelul scăzut al apei în rîul Nistru în ultima vreme, ceea ce putea duce la sistarea furnizării apei la robinetele chișinăuienilor.

Source: www.noi.md

Keywords:

Nistru , apa , resurse acvatice

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2858 locuitori

Iabloana este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Soroca și Iabloana. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Glodeni și la 164 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2858 de oameni. Satul Iabloana a fost menționat documentar în anul 1672.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.