Go to section: Nature and tourism
29 march 2016, 17:00 Nature and tourism views 6225
Cuba: fără viză pînă la 90 de zile
29 march 2016, 17:00 Nature and tourism views 6225

Cuba: fără viză pînă la 90 de zile

"Insula Libertății" este cointeresată să fie restabilit traficul turistic.

Deținătorii pașapoartelor rusești vor putea să se odihnească în Cuba pînă la 90 de zile, fără viză, informează Rosturism. În prezent, continuă lucrul asupra oferirii posibilității de prelungire a perioadei de ședere fără viză. Cointeresarea părții cubaneze în turiști ruși și restabilirea fluxului turistic din Rusia a fost unul din subiectele discutate în cadrul reuniunii șefului Agenției Federale a Turismului, Oleg Safonov, și a ambasadorului cubanez la Moscova, Emilio Losada Garcia.

În prezent, deținătorii pașapoartelor rusești se pot afla pe teritoriul Cubei pînă la 30 de zile, fără vize.

"Cuba este interesată de restabilirea fluxul de turiști din Rusia, de aceea autoritățile țării vor examina diferite opțiuni pentru stimularea călătoriilor", au menționat participanții cubanezi la reuniune. Potrivit datelor Rosstat, în primele 9 luni ale anului trecut, Cuba a fost vizitată de 16,9 mii de turiștii din Federația Rusă, cu 46% mai puțin, decît în aceeași perioadă a anului 2014. Declinul se datorează factorilor economici. Numărul turiștilor din Cuba, care au vizitat Rusia, dimpotrivă, a crescut cu 23%, constituind 6,3 mii.

Source: viza.md

Keywords:

Cuba , turism , viza

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
1509 locuitori

Schineni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Schineni și Schinenii Noi. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Schineni a fost menționat documentar în anul 1628.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.