Go to section: Nature and tourism
28 march 2016, 09:33 Nature and tourism views 6266
Sinopticienii anunţă cînd se va încălzi
28 march 2016, 09:33 Nature and tourism views 6266

Sinopticienii anunţă cînd se va încălzi

Mercurul din termometre a coborât noaptea trecută în Moldova până la -5 grade Celsius în nordul ţării. Temperaturile scăzute vor fi valabile şi pentru noaptea viitoare.

Specialiştii spun că înghețurile de la sfârşitul lunii ar putea afecta pomii care au înmugurit mai devreme, dar și mai multe specii de plante. Cei mai vulnerabili sunt pomii fructiferi, în special, cireşii, piersicii şi caişii.

Vremea se va încălzi abia de marți, când noaptea se vor înregistra opt grade Celsius, iar pentru ziua de vineri sunt prognozate până la 20 de grade Celsius, în sudul ţării. Miercuri, potrivit meteorologilor, sunt aşteptate ploi slabe.

Source: www.publika.md

Keywords:

meteo , caldura , primăvară

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
805 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Ghindeşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 805 locuitori. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.