|
Tăierile de păduri nu sînt controlate de Agenția „Moldsilva”
Tăierile ilegale de păduri le depășesc de două ori pe cele legale. Situația se complică și prin faptul că nu toate pădurile se află în aria de responsabilitate a Agenției „Moldsilva". Acest lucru a fost subliniat de ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, în cadrul unei întîlniri cu jurnaliștii, relatează NOI.md.
Dinamica extinderii suprafețelor de păduri tăiate crește în legătură cu înrăutățirea calității lemnului. Potrivit ministrului, dacă cu 7 ani în urmă pentru industrie erau utile 11 la sută din tot lemnul, acum acest indice constituie 4,5%. „Pentru comparație: în România aproape o treime este utilă pentru industrie. Am apelat la specialiștii „Moldsilva" pentru a clarifica situația. Știți ce mi-au răspuns? Ei au spus că în Moldova s-au produs mutații climatice profunde", a spus Munteanu.
Aceasta nu este unica problemă cu care se confruntă Ministerul Mediului, examinînd subiectul plantațiilor forestiere. „Ne preocupă, de asemenea, subiectul amplasării obiectelor de construcție în zonele naturale protejate. Trebuie stabilită destinația obiectelor înălțate, verificată corespunderea lor cu regimul de protecție și prejudiciul potențial pentru sistemul ecologic", a spus ministrul.
Munteanu s-a arătat indignat de neglijența organelor de supraveghere ce eliberează autorizații pentru construcția obiectelor care încalcă climatul ecologic în zonele-rezervații: „Așa ceva e posibil cînd o mînă spală pe alta. Eu, fiind jurist, cred că legislația noastră în această sferă necesită perfecționare".
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1901
- Populația:
- 57 locuitori
Buneţi este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.70 km. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 57 de oameni. Satul Buneți a fost înființat în anul 1901.
Comments
(0)