Go to section: Nature and tourism
27 july 2015, 16:17 Water resources views 9616
Apa din Nistru a atins un nivel critic
27 july 2015, 16:17 Water resources views 9616

Apa din Nistru a atins un nivel critic

Nivelul apei din rîul Nistru, la stația de captare numărul 1 din Vadul lui Vodă, este unul critic. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei de către directorul general al Întreprinderii Municipale „Apă-Canal Chișinău", Constantin Becciev, informează NOI.md.

Nivelul apei în Nistru este de 8,4 metri. Nivelul normativ, conform proiectelor, este de 8,3. Este o situație tipică, se repetă practic la fiecare al doilea an, în timpul caniculei", a declarat Constantin Becciev, menționînd că întreprinderea a solicitat organelor de resort ce mențin nivelul apelor în bazinele hidrografice din Dubăsari și Dnestrovsc să livreze mai multă apă, astfel încît să se ridice nivelul apei din Nistru.

„Dacă nivelul apei va fi mai mic decît nivelul normativ de 8,3, vom avea probleme la pompele care captează apa. Însă această situație nu este cea mai gravă. Sperăm să avem deversări mai mari, astfel încît nivelul apei în Nistru să revină la normal", a afirmat directorul „Apă-Canal Chișinău".

Becciev a adăugat că nu există riscul ca locuitorii capitalei să rămînă fără apă potabilă, deoarece „în afară de apele Nistrului, mai este potabilizată zilnic peste 150 de mii de metri cubi de apă în rezervoarele de apă potabilă amplasate în toate sectoarele municipiului Chișinău".

Source: www.noi.md

Keywords:

Moldova , Nistru , apa

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
542 locuitori

Sirota este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Orhei și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 542 de oameni. Satul Sirota a fost menționat documentar în anul 1786.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.