Go to section: Nature and tourism
03 july 2024, 16:30 Nature and tourism views 72093
Cum să previi ofilirea florilor
03 july 2024, 16:30 Nature and tourism views 72093

Cum să previi ofilirea florilor

Oamenii de ştiinţă japonezi susţin că au descoperit gena din cauza căreia anumite specii de flori, la care înflorirea se limitează la o zi, se ofilesc rapid. Prin eliminarea unei gene numite EPHEMERAL1, durată de viaţă a fiecărei flori aproape s-a dublat, a declarat Kenichi Shibuya, unul dintre principalii autori ai unui studiu realizat de un institut de cercetare în agricultură şi produse alimentare din Tsukuba.

În timp ce "florile netratate au început să se ofilească la 13 ore de la ecloziune, cele care au fost modificate genetic au rămas înflorite timp de 24 de ore", a explicat cercetătorul.

Kenichi Shibuya a precizat că această descoperire ar putea permite elaborarea de metode pentru a prelungi viaţa florilor tăiate.

"Ar fi nerealist să modificăm genele a tot felul de flori, însă putem căuta alte modalităţi de a elimina gena incriminată, spre exemplu, făcând florile tăiate să absoarbă o soluţie care ar împiedica activarea genei", a mai spus Shibuya.

Source: jurnalul.ro

Keywords:

flori , genetica , stiinta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1636
Populația:
359 locuitori

Chetroşeni este un sat din cadrul comunei Mireşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 359 de oameni. Satul Chetroşeni a fost menționat documentar în anul 1636.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.