Go to section: Nature and tourism
30 december 2014, 11:50 Nature and tourism views 9128
În noaptea de revelion ne așteaptă geruri năpraznice
Photo: nahnews.com.ua
30 december 2014, 11:50 Nature and tourism views 9128

În noaptea de revelion ne așteaptă geruri năpraznice

Anul nou vine cu temperaturi scăzute. Meteorologii anunţă că în noaptea dintre ani vremea se răceşte până la minus 24 de grade Celsius. Ninsorile încetinesc.

Şeful centrului prognoze meteo al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghennadii Roşca, a declarat pentru IPN că pentru 30 şi 31 ianuarie este emisă avertizare cod galben de răcire bruscă a vremii. Marţi, 30 decembrie, temperatura aerului va oscila între -2 şi -7 grade ziua şi -7 şi -12 grade Celsius noaptea. Miercuri şi joi vremea se răceşte până la -14 grade ziua şi până la -24 de grade noaptea.

Pentru astăzi, 29 decembrie, sunt prognozate precipitaţii puternice, predominant sub formă de zăpadă şi lapoviţă. Marţi ninsorile încetinesc, va fulgui doar pe alocuri. Vântul nord-vestic va prezenta intensificări în rafale de până la 17-22 m/s, viscolind şi troienind zăpada. Pe drumuri se va semnala gheţuş.

În legătură cu răcirea vremii, pe râuri şi bazine acvatice se prevede apariţia gheţii la mal şi a gheţii plutitoare. Pe cursurile mici, în bazine închise de apă şi pe unele sectoare ale râurilor Nistru şi Prut se prognozează instalarea podului de gheaţă. Cetăţenii sunt atenţionaţi că gheaţa va fi subţire, iar ieşirea pe ea prezintă pericol.

Source: ipn.md

Keywords:

meteo , prognoza , ger , Moldova , Anul Nou

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1787
Populația:
951 locuitori

Pohorniceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Pohorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Pohorniceni a fost menționat documentar în anul 1787.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.