Go to section: Nature and tourism
08 january 2014, 15:47 Nature and tourism views 12945
Braconaj pe rîul Nistru
Photo: jurnaltv.md
08 january 2014, 15:47 Nature and tourism views 12945

Braconaj pe rîul Nistru

Şi-au aruncat plasele în Nistru într-un loc interzis, iar cînd le-au scos s-au ales nu doar cu peşte, dar şi cu amenzi. Vorbim despre amatorii de pescuit prinşi în flagrant de către inspectorii Serviciului Piscicol. Făptaşii au fost amendaţi şi au rămas fără unelte de pescuit. Nemulţumiţi unii dintre ei s-au luat la ceartă cu inspectorii.

În ciuda faptului că pescuitul în Nistru, pe porţiunea cuprinsă între Centrala Hidroelectrică Dubăsari şi localitatea Molovata este interzis, pescarii îşi aruncă aici nestingherit plasele. Aşa au făcut şi aseară, doar că în această dimineaţă cînd îşi verificau mrejele s-au trezit lîngă ei cu inspectorii Serviciului Piscicol.

Tînărul s-a ales cu o amendă, la fel ca şi aceşti doi indivizi, care au fost surprinşi în timp ce scoteau peştele din plasele aruncate în Nistru. Somaţi de oamenii legii să vină la mal, ei s-au conformat, dar în barca lor nu mai era nici urmă de peşte.

La cîţiva metri distanţă, un alt amator de pescuit prindea peşte cu patru undiţe.

Bărbatul şi-a ieşit din fire cînd a aflat că va trebui să achite o amendă de 400 de lei şi va rămîne şi fără instrumentele de pescuit.

Amenzile pentru braconaj variază între 200 şi 3.000 de lei, în funcţie de instrumentele folosite. Mai mult, cei prinşi în flagrant plătesc şi pentru peştele capturat.

Source: www.jurnaltv.md

Keywords:

Nistru , riuri , Moldova , Braconaj

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1547 locuitori

Caterinovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Sadchi și Caterinovca. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 129 km de Chișinău. Populaţia satului Caterinovca alcătuia 1547 de oameni în anul 2012. Satul Caterinovca a fost menționat documentar în anul 1795.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.