Go to section: Nature and tourism
07 september 2014, 10:53 Nature and tourism views 10617
Canicula revine în Moldova
Photo: trm.md
07 september 2014, 10:53 Nature and tourism views 10617

Canicula revine în Moldova

Chişinăuienii se topesc de căldură. Luna lui cuptor a adus temperaturi de pînă la 33 de grade. Fiecare se răcoreşte cum poate. Dacă unii aleg să se refugieze la umbra copacilor sau fac duş cu apă rece, alţii, mai curajoşi aleg scăldatul în lacuri.

Vremea caniculară de la începutul acestei săptămîni se mai menţine cîteva zile. Meteorologii spun că, pe alocuri, maximele vor atinge valori de 35 de grade. Se prevăd şi precipitaţii de scurtă durată cu descărcări electrice.

Pentru a se proteja de razele soarelui, oamenii se ascund sub umbrele sau se dau cu cremă antibronz. Oamenii mai mult preferă parcurile şi îşi potolesc setea cu băuturi răcoritoare.

Comercianţii susţin că în vremea caniculară se vinde mai bine îngheţata şi apa rece.

Medicii recomandă bolnavilor cronici să fie foarte atenţi în aceste zile de caniculă, să ia măsuri de protecţie, să poarte pălării şi să facă duşuri cît mai des.

Autorităţile locale nu au instalat, deocamdată, în oraş, niciun cort în care oamenii ar putea beneficia de primul ajutor medical în caz de insolaţie sau să bea un pahar de apă.

Source: trm.md

Keywords:

meteo , prognoza , canicula , Moldova , vara

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
890 locuitori

Steţcani este un sat din cadrul comunei Micleşti, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanță de 35 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 890 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1679.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.