Go to section: Nature and tourism
06 december 2014, 16:39 Nature and tourism views 12250
06 december 2014, 16:39 Nature and tourism views 12250

Moldovenii care vor călători în Crimeea au nevoie de un permis special


Foto: trm.md

Cetăţenii Republicii Moldova care intenţionează să călătorească în regiunea Crimeea vor trebui să deţină permise speciale. Documentul este în proces de elaborare de către partea ucraineană, iar după aprobare, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) va veni cu informaţii suplimentare.

Modificările se conțin în „Legea Ucrainei cu privire la asigurarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi regimului juridic pe teritoriul temporar ocupat al Ucrainei”, care a intrat în vigoare.

De asemenea, în legislaţia Ucrainei au fost introduse modificări care prevăd aplicarea sancţiunilor pentru cetăţenii care nu respectă regimul de traversare a frontierei administrative menţionate.

O reglementare importantă, introdusă de autorităţile ucrainene este faptul că, cetăţenii străini care intră pe teritoriul Crimeii direct din Federaţia Rusă şi urmează să îl părăsească prin teritoriul controlat de Ucraina vor fi supuşi unor sancţiuni administrative şi penale (amenzi şi interdicţii de a intra pe teritoriul Ucrainei).

Pentru informaţii suplimentare, oamenii pot apela la Centrul de Apel al MAEIE: din Republica Moldova - 080090990 (apel gratuit), din străinătate - +37322690990.

Source: trm.md

Keywords:

mare , odihna , Moldova , Ucraina , Rusia , documente

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2577 locuitori

Copceac este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Copceac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ștefan Vodă și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2577 de oameni. Satul Copceac a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.