Go to section: Nature and tourism
06 march 2014, 12:13 Nature and tourism views 12751
Turiştii moldoveni se vor bucura de tarife preferenţiale pe litoralul din România
Photo: tv7.md
06 march 2014, 12:13 Nature and tourism views 12751

Turiştii moldoveni se vor bucura de tarife preferenţiale pe litoralul din România

Moldovenii vor avea reduceri la atracţiile de pe litoralul din România. Agenţiile de turism de peste Prut pregătesc oferte cu tarife speciale pentru turiştii moldoveni. Unele hoteluri au introdus şi regimul all-inclusive ca să le fie pe plac. Deocamdată moldovenii care preferă litoralul românesc pot fi număraţi pe degete, asta în timp ce numai în primele două săptămîni ale lunii ianuarie la munte merg în jur de 17 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova.

Acum trei ani a fost iniţiat un parteneriat de colaborare între organizaţiile de turism din România cu cele din Moldova. Tot atunci agenţiile de peste Prut au venit cu oferte pentru turiştii moldoveni la centrul expoziţional din Chişinău. Parteneriatul deocamdată nu prea dă roade, deoarece puţini moldoveni aleg litoralul din România. De aceea, au fost elaborate tarife speciale pentru cetăţenii din Moldova, valabile din această vară.

Corina Martin, Vicepreşedinte, Asociaţia Naţională A Agenţiilor De Turism Din România: «Trebuie să cîştigăm teren în faţa celorlalte ţări care s-au poziţionat deja de cîţiva ani mult mai bine faţă de românia. Vorbesc de Bulgaria, Turcia, Grecia. Contextul politic actual legat de situaţia din Ucraina este practic pentru noi, românia, o oportnitate fantastică, nu avem voie să ratăm acest moment. Moldovenii pot primi o noapte sau două bonus dacă îşi cumpără cîteva nopţi pe litoralul românesc. Aquapark, acquarium, delfinariul, autobuzele supraetajate pot veni cu o reducere pentru turiştii din Republica Moldova».

Unii hotelieri au introdus regimul all-inclusive ca să fie mai atractiv pentru moldoveni.

Ioana Bosîngeau, Directorul Operaţional Al Unui Hotel: «Este acel pachet de vacanţă care odată ce ţi-ai cumpărat vacanţa vii şi nu mai ai grija serviciilor pe care trebuie să le consumi suplimentar faţă de pachetul ales. 2013 a fost prima vară cu turişti moldoveni, puţini, o fază incicpentă».

Amatorii de pescuit sunt chemaţi şi la Deltă. Agenţiile de turism avertizează însă că unui turist moldovean îi este destul de greu să ajungă acolo.

Alex Filipschi, Director, Tur Operator: «Ar trebui să ajungă pînă la Galaţi, să treacă bacul , bacul-Tulcea, de la Tulcea să vină pînă în deltă, dacă vine cu transportul propriu, bine ajunge, dar iar trebuie să lase undeva pe mal. Noi o să încercăm sa facem pachete mixte, spre exemplu litoralul, a venit persoana la litoral, a avut 5 zile de litoral, a mers o zi în excursie pe delta».

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, anul trecut Turcia a fost cea mai vizitată ţară de către moldoveni. Este vorba de aproape 58 mii de persoane. Pe locul 2 se află Bulgaria, cu circa 53 de mii de turişti moldoveni. România se plasează pe locul 3 în acest clasament, cu circa 14.200 de vizitatori- cetăţeni ai Republicii Moldova.

Source: tv7.md

Keywords:

turism , moldovenii , Romania , mare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1446
Populația:
689 locuitori

Valea Rusului este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 689 de oameni. Satul Valea Rusului a fost menționat documentar în anul 1446.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.